DesuTalks

25.11.2012 - 15:59 / hannapirita.


Oikeesti siis mua ihan ärsytti ku joka asiaan piti kommentoida tosi seksistisesti, ei nyt kaikki tietenkään, mutta osa porukasta tuntui pitävän seksistisiä vitsejä hauskoina ja muut sitte vaan nauroi mukana. Toinen juttu mikä mua häiritti oli sanan Homo käyttö siellä. Vanhat harrastajat on vanhahomoja, uudet on uusihomoja, ne jotka ostaa paljon tavaraa on jotain ostohomoja. Anteeksi mutta homo ei tarkoita fanaattista ihmistä, fani tarkoittaa sitä. Vanhafani, uusifani, ostofani, kuulostais paljo järkevämmältä.

Oli siel Talksissa silti myös tosi mielenkiintosta ja ohjelmat oli enimmäkseen tosi asiallisia, kummallisia homokommentteja lukuunottamatta.

Edit:

Ajattelin tässä vielä lopussa mainita että en oo mitenkää loukkaantunu kommenteista, olin vaan sitä mieltä että ne oli asiattomia. Lisäksi haluan sanoa että kommenteista huolimatta nautin DesuTalksista erittäin paljon ja ajattelin mennä sinne ensi vuonnakin, oli siellä sen verran hyvää ohjelmaa nimittäin.

Kategoria: Kuvapäivis.33 vastausta - “DesuTalks”

 1. Lurkkis Kirjoittaa:

  Ite en ole jotenki talksiin uskaltautunut, kun vaikka ohjelma kiinnostaa, nii tuntuu että paikalle ilmestyy semmosta porukkaa, joka on itteä niin paljon vanhempaa ja odottelee jatkoja, että käy vähän samalla lailla kuin kaikkien opiskelijahäppeninkien kanssa ;v; Eikä nuo sexistiset vitsit ja haterit kyllä yhtään auta sinne uskaltautumisessa. No, ehkä joskus kai mahdollisesti :’I

 2. hannapirita Kirjoittaa:

  Lurkkis: Kannattaa kyl silti mennä talksiin koska ohjelmat oli tosi laadukkaita. Jatkot me jätettiin Raakelin kans suoraa välistä ku eihän sellasiin oo pakko mennä mistä ei ite tykkää.

 3. Raakel Kirjoittaa:

  Haluan huomauttaa että oikeasti mulla ei ollut laseja cossin kanssa! Kerrankin.

 4. Nuorikko Kirjoittaa:

  Onko sitö höpötyssessiota kuvattu esim. juutupeen?

 5. muura Kirjoittaa:

  Äh :’D myötähäpeä on välillä suuri kun kuulee tälläisestä..

 6. Huilailee Kirjoittaa:

  Kyllä me ollaankin ihan järkeviä aikuisia, käydään suurin osa ihan töissä, maksetaan laskut ja kaikkea!

  Meidän huumorintaju ei sitten ehkä ole kaikkein laadukkainta. 😀

 7. hannapirita Kirjoittaa:

  Huilailee: Ymmärrän että huumori on huumoria, sitä en ymmärrä että seksistisiä kommentteja lauotaan tapahtumassa joka on kuitenki avoin ihan kenelle vain. Lisäksi kommenttina siihen mitä sanoit twitterissä, tavallaan puolustin sua tässä merkinnässäni. Mielestäni muutama huutelija käyttäytyi huonosti sua ja miestäsi kohtaan.

 8. Niilo Kirjoittaa:

  oho. Mäkin odotin että siellä olis erilaista. Itekin oon ihan ulkona animejutuista nykyään 😛

 9. Pine Kirjoittaa:

  minä ruuduissa 8 ja 9 🙂

 10. niidel Kirjoittaa:

  Kiitos kauniista ajatuksesta, että olet nk. meidän puolella! Mutta ei tarvitse: en minä tuollaisesta loukkaannu eikä vaimonikaan. Itse asiassa taisin nauraa katketakseni…

  Kerrottakoon, että kaksi ensimmäistä kommenttia viimeisessä stripissä ovat nimenomaan omiani. Ilmeisesti läppä meni vähän liian sisäpiiripuolelle, koska molemmat puhujista olivat kavereitani. Toisen kanssa huumoria lentää seksiasuista puolin ja toisin, ja toisen kanssa taas on tapana käydä pitkällisiä keskusteluja sukupuolirooleista ja tasa-arvosta.

  Molemmat kommentit siis kietoutuivat puhujan ja minun henk. koht. suhteisiin, enkä usko että he niistä pahastuivat – mutta pyydän kyllä heiltä anteeksi jos näin vastoin kaikkia odotuksiani kävikin!

  Ikävää jos pahoitit mielesi, se ei ollut tarkoitus :3

  Ja muuten – mitä seksiasuihin tulee, sanoin, että ”cosplayasut voi kierrättää seksiasuiksi”, sukupuolta mainitsematta. Onhan se nyt selvää, että cossiasut soveltuvat myös siihen tarkoitukseen, sukupuoleen katsomatta.

 11. hannapirita Kirjoittaa:

  Kuten jo lisäsin tuohon itse blogimerkintääni, en loukkaantunut kyseisistä kommenteista, minulla vain oli mielipide niistä ja tämä mielipide oli sellainen että kyseiset kommentit eivät olleet asiallisia tapahtumassa johon voi tulla kuka tahansa. Itse olen myös pitemmän linjan animeharrastaja, mutta en ole ollut kovinkaan aktiivisesti mukana piireissä, joten minulla on ehkä hieman eri näkemykset esimö. homo sanan käyttöön. Näkemykseni on se että sen käyttö ei ole asiallista. Itsekkin toki saatan heittää sopimatonta huulta, mutta pidän sen kaveriporukan sisäisenä, missä siitä ei pääse kuulemaan sellaiset nillittäjät kuin minä.
  Lisäksi tämä ei ole mikään hyökkäys ketään kohtaan henkilökohtaisesti, sillä istuin jossain nurkassa enkä tiedä kuka huuteli ja mitä, kuulin vain huuteluja ja totesin vallan rauhallisena että ne eivät olleet asiallisia.

 12. E Kirjoittaa:

  Homo-sanan käytön perusteella kuulostaa että yleisösi oli Ylilaudan animelauta

  Sen ymmärtääkseen tulee perehtyä länsimaiseen lautakulttuuriin jossa jo 4chanilla perinteisesti ”fag” viittaa yleisesti ihmiseen, mm. AP (englanniksi OP) on aina homo (”OP is a faggot”) ja vaikka sanaa käytetään yleisesti loukkauksena (”furfag”, ”ponyfag” näin esimerkkeinä) voidaan sitä käyttää myös kunnioittavasti (esim. ”drawfag” piirustelevasta ihmisestä, usein melko taitavasta)

  Se on sisäpiirivitsi jolla ei sinänsä ole mitään tekemistä homoseksuaalisuuden kanssa. ”Fag” vain kääntyy luontevasti suomeen lautakulttuurin anglismeja käyttävän kielen mukana sanaksi ”homo”, vaikka alunperinhän sana ei edes Englannin kielessä homoseksuaalia tarkoita.

  Voihan se kyllä olla hieman hämmentävää.

  Ja seksistiset vitsit on aika tymiä

 13. Wolf Kirjoittaa:

  Animupiirithän nyt on täynnä seksististä paskaa – samaa voi toki sanoa kaikista piireistä (koska mätämunuus sinänsä on ihmiselle tyypillinen ominaisuus, eli niitä mahtuu joka paikkaan). Tämä ei tietenkään tarkoita, että se olisi okei. Kiitos, kun otit asian puheeksi. Se on aina tarpeellista.

 14. Sulo Kirjoittaa:

  Toivottavasti kaikki nyt oikeasti tajuaa että jos huutelee homoa ja heittää seksististä läppää, niin vaikka se olisi kuinka sisäpiirin vitsi ja kohde sen tajuaa niin se saattaa satuttaa ympärilläolijoita. Ja kun tuollaisia huutelee tiloissa joissa on satoja ihmisiä niin ei ole mitään tekosyytä.
  Sisäpiirin vitsejä kerrotaan kavereille privaatisti.
  Julkiset tilat on täynnä ihmisiä joita ihan varmana on haukuttu homoiksi, ehkä jopa hakattu sen takia, ja myös täynnä naisia joita on ihan satavarmasti joskus ahdisteltu, huoriteltu jne. ja se on täysin mahdotonta erottaa ”vitsiä” vitsistä.
  Huomioikaa myös se että kun alatte puhumaan niin ette leiju missään kivassa tyhjiössä jossa ei ole olemassa seksismiä ja oletatte että kaikki ajattelee ekana miehiä kun puhutaan esim. seksiasuista, koska se on nyt aivan selvää että tässä yhteiskunnassa seksikkyys liitetään eksklusiivisesti naisiin. Jos ei mainitse että tarkoittaa myös miehiä niin ei sitä ketään tule olettamaan.

  Mua sitten kiehuttaa tollainen käytös. Onko se niin vaikeaa pyytää anteeksi huonoa käytöstä, että pakko rimpuilla vastaan jollain ”no kun sisäpiirin vitsit” tai ”no kun tarkoitin miehiäkin” tekosyillä?!

 15. Ano Kirjoittaa:

  Eikö ole vähän kaksinaismoralistista käyttää ”vittua” kirosanana (vaikka sitten eufemistisesti kirkkovenettä esittävän kuvan muodossa, ikään kuin se tekisi itse sanasta nätimmän) samalla kun valittaa siitä, että ihmiset käyttävät sanaa ”homo” tarkoittamaan jotain muuta kuin mitä se kirjaimellisesti tarkoittaa?

  Koska eikö tuo samalla tavalla loukkaa jokaista maailman naista, kun heille eksklusiivista ruuminosaa käytetään kirosanana? ”Se on yleistä ja käytössä olevaa puhekieltä, enkä ole keksinyt itse sitä että sitä käytetään tuossa merkityksessä” ei tietenkään tässä tapauksessa käy argumentiksi, jos sitä ei kerran saa käyttää perusteluna myöskään sanan ”uushomo” tai ”buyfag” käytölle.

 16. burgerking Kirjoittaa:

  Vittu tarkoittaa kiertelemättä juuri sitä itseään, eikä tässä ole pohjana naisten loukkaaminen, vaan kaikkien alapään juttujen näkeminen vulgaareina. Tämä on länsimaalaisissa kulttuureissa yleistä tietoa, ja väärinymmärrysten minimoimiseksi sana on vielä erotettu römpsän lääketieteellisestä termistä. Homo-sanan kanssa saa taas olla vähän varovainen, koska julkisessa asiayhteydessä sitä käytetään yleensä epämiehistävänä haukkumasanana. Lisäksi se tarkoittaa saman setin värkeillä varustettuja, irstailevia henkilöitä.

  tldr, AP:n piparipiktogrammin käytöstä uliseminen on aivan turhaa panettelua.

  Täytyy kyllä sen verran tosin vielä täydentää, että animutapahtumissa, etenkin mallia desu, oletetaan kävijöiden olevan vähintään tietoisia kotimaisesta lautakulttuurista. Homo -takaliitteen käytössä ei pitäisi olla mitään ongelmaa, jos suurin osa kävijöistä kuitenkin tajuaa missä asiayhteydessä sitä käytetään. Väärinkäsityksiä uushomojen kanssa tämä tietty aiheuttaa, mutta..

  Merkittävämpi AP:n esiin tuoma ongelma on tuo conikulttuurissa rehottava seksismi. Machoilu ei ole netissäkään ollut hauskaa sitten vuosituhannen alun, ja vaikka joku sen huumorilla vielä ottaisi, ottaa sen joku melko varmasti tosissaankin. Conien kautta on tullut vastaan useita sekä tasa-arvon läppänä kuittaavia miehiä, että machokulttuurin naiskuvan internalisoineita naisia.

 17. hannapirita Kirjoittaa:

  Burgerking: Viimeinen kohta kommentistasi on juuri sitä mitä olen itsekkin huomannut. Conejen takahuoneissa lentää usein hyvinkin seksistinen läppä ja naispuolisten ihmisten pukeutumista kommentoidaan hyvinkin railakkaasti. En ymmärrä miksi siitä ei ole jo aiemmin tullut isompaa hälyä, itse en ainakaan haluaisi kuunnella sellaisia juttuja mitä olen greenroomissa todistanut vierestä.

 18. Niilo Kirjoittaa:

  Minua hämmentää nyt kovasti kun olen conijuttujen myötä saanut Niidelistä sen kuvan että hän aina tuon tyylistä kommenttia heittelee ympäriinsä. Mutta ehkä ne olivatkin kaikki sisäpiirivitsejä, mikä olisi sillä tavalla helpotus, kun se tarkoittaisi että minulle on muotoutunut hänestä hieman väärä kuva.

  Tosin minun on aina ollut ihan mahdotonta lukea ihmisistä milloin he vitsailevat ja milloin ovat tosissaan.

  Oon pyörinyt itse coneissa jostain vuodesta 2005, vetänyt ohjelmaa melkein kaikissa desuconeissa ja muutenkin kaikkea väsännyt. Sain tietää mikä ylilauta on noin kolme viikkoa sitten. (eikä se ollut minun juttuni) Saatan olla tässäkin erityistapaus, mutta kaikenlainen termistön sijaismerkityksen tietämisen olettaminen on aina vähän vaarallista.

 19. suspu Kirjoittaa:

  Komppaan Suloa <3

 20. Fat Cat Kirjoittaa:

  ”joten minulla on ehkä hieman eri näkemykset esimö. homo sanan käyttöön. Näkemykseni on se että sen käyttö ei ole asiallista.”

  Yleensä homo-sanan huutelijat on homofobisia natseja/komuja/talebaneja.
  En kuitenkaan usko, että desutalksista/coneista yritetään tehdä vain arjalaisille heteroseksuaalisille miehille tarkoitettu tapahtumia.

 21. Anomuumi Kirjoittaa:

  ”Conejen takahuoneissa lentää usein hyvinkin seksistinen läppä ja naispuolisten ihmisten pukeutumista kommentoidaan hyvinkin railakkaasti.” Ja conien takahuoneiden ulkopuolella ns. conialueella iso osa conikävijöistä, jotka tilastollisesti ovat naisia, esineellistävät miehiä pukeutumisellaan ja käyttäytymisellään, mutta minä en loukkaannu siitä, koska en suhtaudu asioihin yksisilmäisesti enkä kaksinaismoralistisesti. Ai niin, ja lisäksi en saa loukkaantua moisista, koska olen punaista lihaa syövä ja alkoholia kohtuuden rajoissa käyttävä omalla autolla ajava valkoihoinen heteromies.

 22. Anomuumi Kirjoittaa:

  Anomuumi: hys hys lapsonen, takaisin petiin siitä kun aikuiset keskustelee!

 23. Ano Kirjoittaa:

  Miksi kirjoittaja muuten haluaa laskea itsensä animeharrastajien joukkoon, jos kerran on enemmän mangaharrastaja eikä ole katsonut animea moneen vuoteen?

  Ehkä se että puhuttiin yleisesti ottaen ”harrastajista” hämäsi tässä tapauksessa, mutta ei kai Valtteri mangasta missään vaiheessa puhunut. En minä ainakaan loukkaantuisi, jos joku sanoisi että ei voi olla mangaharrastaja lukematta mangaa, vaikka en olisikaan mangaa vuosiin lukenut vaan olisin vain katsonut animea. Koska silloin en olisi mangaharrastaja, vaan animeharrastaja.

 24. hannapirita Kirjoittaa:

  Ano: Lasken itseni animeharrastajaksi siksi että olen yhä kiinnostunut animesta ja sen lieveilmiöistä. Valitettavasti en ole psykoottisen masennukseni takia oikeastaan pystynyt keskittymään liikkuvaan kuvaan moneen vuoteen, joten animen katsominen on jäänyt, mulla jäi Bokurano kesken silloin aikoinaan ja vika anime jonka katoin loppuun asti oli K-on (siitä tykkäsin). Mutta oletan että kun tästä vähitellen paranen, alan pystyä taas katsomaan liikkuvaa kuvaa ahdistumatta. Aloitin itseasiassa tänään Chuunibyoun, ja olen neljä jaksoa katsottuani todella innoissani sarjasta enkä vielä ole ainakaan ahdistunut liiaksi! Toivottavasti nyt pääsen takaisin mukaan animeharrastukseen hieman kokonaisvaltaisemmin <3<3<3
  Ja siis jälleen kerran sanon että en loukkaantunut noista kommenteista, tämä on päiväkirjablogini ja piirrän asioista joita tulee mieleeni, mieleeni vain tuli se asia että enpä näytä enää olevani animeharrastaja vaikka haluankin niin ajatella koska olen painottanut mangaan. Se oli siis vain toteamus, ja toteamuksia on tämä blogi täynnä.

 25. Japsu Kirjoittaa:

  Nmimerkille Nuorikko!

  Glorian videotiimi videoitsi kaikki Talksin ohjelmat, ja ne tulevat YouTubeen heti kun saan ohjelmat Glorialta – tällä tai ensi viikolla!

  Ystävällisin terveisin
  Santtu ”Japsu” Pajukanta
  Desuconin tallennusvastaava

 26. Hoothoot Kirjoittaa:

  Hei!

  On ikävä, että et kaikilta osin viihtynyt DesuTalksissa. Ohjelmanpitäjien kielenkäyttöön on mahdoton vaikuttaa, mutta kävijöiden ikärakenteen ja yleisen Desuconkokemuksen perusteella tein oletuksen, että harrastajapiirin sisällä käytetty termistö ei olisi loukkaavaa. DesuTalks ei yleensä ole se tapahtuma, johon ensikertalainen conkävijä tulee vaan jotain lisää kahteen isompaan coniin. Pahoittelen siis tätä ja toivon, että tämän blogin lukijat eivät suurentele asioita pois niiden mittakaavasta.

  Desuconit on tarkoitettu kaikenikäisille, -sukupuolisille ja -näköisille ja -ikäisille kävijöille ja tapahtumien fandomkirjo on laaja. Vaikka painotus on nimenomaan japanilaisella medialla ja animeen liittyvään puheohjelmalla, on tapahtumissa nähty ruokaan liittyviä pajoja ja muita populaarikulttuuriaiheen reunoilla olevia ohjelmia. Myöskään Homestuck-fandomia ei olla Desuconissa kielletty – meille on itseasiassa buukattu Suomen suurin ja ilmeisesti ensimmäinen virallinen Homestuck-miitti.

  Toivottavasti Talks-kokemus ei vaikuttanut negatiivisesti kuvaasi Desuconista. Jotta voimme parantaa tapahtumiamme jatkossakin, kannattaa kaikki kritiikki osoittaa palautekyselyymme. Nyt sellainen on myös DesuTalksista: http://desucon.fi/talks/uutiset/2012/11/vastaa-desutalksin-palautekyselyyn . Myös keneen tahansa järjestäjistä saa aina ottaa yhteyttä ja kommentoida tapahtumia.

  Ps. Anime on oikeastikin todella mukavaa viihdettä ja vaikka ei niitä palkkeja haluaisikaan kasvattaa, kannattaa silti katsoa vaikka muutamia uudempia nimiä. Kolme vuotta on pitkä aika ja sarjojen tyylit ja toteutustavat muuttuvat jatkuvasti.

  Ystävällisin terveisin,
  Desuconin ohjelmavastaava

 27. hannapirita Kirjoittaa:

  Hoothoot: Syy miksi en ole animea katsonut moneen vuoteen on ollut sairauteni josta olen tässäkin blogissa puhunut usein muissa merkinnöissä. Nyt kuitenkin itseasiassa juuri DesuTalks innosti minut katsomaan Chuunibyouta ja neljän jakson jälkeen olen hyvin tyytyväinen sarjaan. Kiitoksia siis siitä DesuTalksille. Itsekkin toivon etteivät tämän blogin lukijat liikaa oleta että Talks olisi ollut huono tapahtuma, siksi yritinkin vähän joka väliin sanoa että muuten tykkäsin tosi lujaa ohjelmasta.
  Seuraavaksi voisi kai tehdä sarjakuvamuotoisen arvostelun Chuunibyousta nyt kun sitä kerran katson.

 28. Anon Kirjoittaa:

  Kommentoijista kauhean moni ei vissiin ole sisäistänyt että seksistinen vitsi on edelleen seksistinen vaikka se olisi kuinka ~ironinen~ ~sisäpiiriläppä~ tahansa…

 29. Ano Kirjoittaa:

  Onko? Jos minä sanon homokaverilleni että tämän uusi paita näyttää ”aika homolta”, kuuluisiko tämän loukkaantua?

  Tässähän tilanteen sisäpiirihuumori syntyy juuri siitä, että tuollaista kommenttia voisi odottaa ihmiseltä joka ei TIEDÄ paidan käyttäjän olevan homo. Sellaiselta ihmiseltä kyseessä saattaisi ollakin asiaton ja loukkaava kommentti. Minun ja kaverini välillä tällaista epätietoisuutta ei kuitenkaan ole, joten molemmat ymmärtävät että homottelu on tarkoitettu vitsiksi.

  Tämä ei toki muuta sitä, etteikö joku SIVUSTASEURAAJA voisi tästä loukkaantua – joko loukatuksi koetun ystäväni puolesta, tai sitten ihan siitä periaatteesta että homon käyttäminen adjektiivina loukkaa kaikkia maailman homoja.

  Eri asia sitten on, onko tällaisella sivustaseuraajalla OIKEUS loukkaantua muiden puolesta, ja miten ”loukattu” itse suhtautuu siihen että joku kokee oikeudekseen loukkaantua hänen puolestaan. Itse ainakin kokisin tuollaisen vähättelevänä holhouksena.

 30. Hanna-Pirita Kirjoittaa:

  Ano: Tämä sivustaseurannut ei loukkaantunut, vaan tämä sivustaseurannut omisti mielipiteen joka oli sellainen että julkisessa ohjelmassa seksististen vitsien huutelu on asiatonta. Kukaan ei ole puhunut täällä sinun ja homokavereidesi välisistä vitseistä jotka sanotaan kahdestaan toisilleen, tai vaikka sitten sanoisitte kadullakin missä ohikulkijat voivat asian kuulla. Kritiikkini koski sitä että tapahtumassa johon kenellä tahansa on vapaa pääsy, pitäisi ihmisten osata käyttäytyä sitä mukaa että paikalla tosiaan saattaa olla millaisia ihmisiä vain.
  En ymmärrä miksi tässä on nyt tullut kauhea itku siitä että joku olisi loukkaantunut, kun olen monta kertaa jo toistanut että en ole loukkaantunut tai pahoittanut mieltäni, vaan että minun mielestäni asiaton käytös ei kuulu julkisesti huudeltavaksi DesuTalksissa.

 31. Animejeesus Kirjoittaa:

  >Harrasta jalkapalloa 10 vuotta
  >loukkaannu vakavasti
  >et ole pelannut viiteen vuoteen
  >JOO ELIKKÄS MÄ OON EDELLEEN JALKAPALLON HARRASTAJA.

  Eikä kiinosta sun ”ylivaikeat psykoottiset masennukset” jota vakuutat itselläsi olevan, mutta et voi olettaa olevasi harrastaja, vaikka olet joskus sitä harrastanutkin. Käytät tekosyynä jotain sairautta tai mitä tahansa, jolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Jos säännöllisesti urheilet, katsot ja analysoit elokuvia tai keräilet vaikka pokemonkortteja, voit sanoa itseäsi harrastajaksi

  Jos vitun käyttö on ok, koska sen tarkoitus on muuttunut alapääsanasta merkitsemättömäksi kirosanaksi ihmisten käytössä. Miten sana ”homo” ei sitten noudata samaa logiikkaa? Sitäpaitsi jos sana ”homo” ei seuraa samaa logiikkaa menemme takaisin sen sanan juurille. Eli puhumme uusiIhmisistä, vanhaIhmisistä ja ostoIhmisistä. Mitä loukkaavaa tässä on? Ei kai se ole teidän päätettävissä, että milloin sanan tarkoitus muuttuu seuraavalle askeleelle. Kerran kun otatte sen kannan niin kai menemme takaisin sen alkuperäiselle tarkoitukselle. Saman voimme tehdä sanan ”vittu” kanssa. Kannattaa tästälähtien sitten varoa mitä sanoo, koska saatan perustaa vaikka sarjakuvablogin siitä kuinka olet käyttäytynyt todella törkeästi näinkin julkisessa tilaisuudessa. Blogini avulla/takia voi moni muukin pahoittaa mielensä, vaikka ei ollut paikalla!

  Menevittuun.jpg

 32. hannapirita Kirjoittaa:

  Animejeesus: Wau mun eka anon hate! 8D Kiitos.

 33. Animejeesus Kirjoittaa:

  Joo elikkäs hyvin perusteltu kanta ja loistava argumentti.H-P Muualla netissä:

Ota yhteyttä:

hanna.pirita(ät)gmail.com

Kategoriat

Arkistot

Kommentointi!

Kaikki kommentit joita blogiini tulee hyväksytään automaattisesti. Jos kommenttisi ei tule läpi, ota yhteyttä hanna.pirita(at)gmail.com