Ongelmakohtia kehossani

6.04.2014 - 20:29 / hannapirita.


Ongelmakohdat

ei ongelmakohdat

Media usein sanoo meille että kehoissamme on ongelmakohtia. Sellaisia ongelmakohtia kuin selluliitti, raskausarvet, karvankasvu ja finnit. Mielestäni nämä kohdat eivät ole ongelmaa nähneetkään. Läskit mahani kohdalla eivät aiheuta minulle ongelmia, mutta herkkä ihoni joka menee vereslihalle rintaliivien käytöstä aiheuttaa. Eikö herkkä iho olisi silloin enemmän ongelmakohta kuin joku pikkaisen läski löllyvä maha? Kaikilla on varmasti joitain ongelmakohtia kehonsa kanssa, kuten minun herkkä ihoni ja kipeytynyt ranteeni ja liian nopeasti kasvava tukkani. Niistä koituu minulle ongelmia, joita hoidan parhaani mukaan kostausvoiteella, rannetuella ja saksilla. Mutta median kertomat ongelmakohdat eivät tee mitään pahaa elämässäni. Karvaiset jalkani eivät satuta minua, läskit reiteni ovat vahvat ja hyvät jalat joista ei ole mitään ongelmia. Jopa finnit naamassani ovat ihan yhtä tyhjän kanssa, ne eivät vaikuta mihinkään mitään, siinä ne vain ovat.

Jos jokin asia kehossasi tuottaa sinulle ongelmia, sillon se on ongelmakohta ja sen kanssa kannattaa yrittää tehdä jotain, jos taas jokin kohta ei aiheuta sinulle sen suurempia ongelmia ja pahin juttu siinä on se että joku typerä lehti sanoi että se on väärin, se ei ole ongelma. Se on osa sinua, ja se on kaunista.

Minä olen läski, minulla on selluliittia, minulla on pienet tissit ja rasvainen tukka, ja se ei ole ongelma. Ranteeni on ongelma. Ja jos jollain on vinkkejä hyvistä rannetuista, otan niitä ilolla vastaan korjatakseni ongelman ranteeni kanssa.

>>Read this in english<<

 

Kategoria: Sarjakuvat, Translated comics.29 vastausta - “Ongelmakohtia kehossani”

 1. Miia Kirjoittaa:

  Ihana! 🙂

 2. Hanna Kirjoittaa:

  Kommentoin blogiisi nyt ensimmäistä kertaa sillä pakko sanoa, että minulle tuli tästä merkinnästä todella hyvä mieli! Vaikka en itsekkään pidä omista läskeistä reisistäni tai läskihköstä mahastani, eivät ne ole minulle sellaisia ongelma kohtia niin kuin atooppinen ja kuiva iho, josta olen kärsinyt koko ikäni ja josta on oikeasti hyvin paljon haittaa arjessa. Oli mukava siis kuulla ne oikeasti oikeat ongelmakohdat, eikä vain ne mitä mieltä media meistä on. Kiitos merkinnästä!(Ovat muutkin merkintäsi kyllä erittäin hyviä, mutta tämä oli erityinen!)

 3. hannapirita Kirjoittaa:

  Hanna: Ymmärrän sua hyvin, itellänikin on ihon kanssa ongelmia, vaikka ei atooppinen olekaan. Ja siis sellainen ongelma on ihan oikea ongelma kun se sattuu ja halkeilee ja on vereslihalla jne. Joku pieni (tai isompi) määrä läskiä tuskin haittaa muita kuin niitä jotka tienaa rahaa laihdutuspillereillä. Kiitos kommentista! Sika kivaa kuulla että tykkäät sarjiksistani!

 4. Pops Kirjoittaa:

  Ihana postaus! Täytyy kuitenkin esittää eriävä mielipide finneistä, sillä minusta ne ovat ongelmakohtia! Eivät sentään kaikki pikkuiset, vaan ne vähän isommat, jotka on niin hemmetin kipeitä ja jos sattuvat pahaan kohtaan (korvan taakse siihen, mihin osuu silmälasin sanka, rintsikoiden olkainten kohdalle jne) niin on erityisen ikävää, mutta kyllä saattavat jomottaa ihan vaikkei mikään osuisikaan niihin (ja ne päänahkaan osuvat jostain syystä aina lisäksi kutiavat). Toisaalta olen aika herkkä. Onneksi on hormonalinen ehkäisy (jota tällainen lesbonrutale ei muuten edes tarvisi), vähentää kovasti varsinkin niitä isompia finninnäppylöitä. Eivät finnit sentään yhtä ikäviä ole kuin aftat ja huuliherpekset ilmaantuessaan, mutta kipeitä ja ikäviä silti. Atooppinen ihottuma vasta rasittava onkin, kun aina saa olla rasvailemassa! Onneksi kohta on kesä, sitten ei tarvi rasvailla joka suihkun jälkeen päästä varpaisiin.

  Joka tapauksessa tykkään sellaisesta suhtautumistavasta kehoon, jossa korostetaan sen käyttöominaisuuksia ja funktionaalisuutta ulkokäsin määritellyn kauneusihannenäkökulman sijaan. Kroppa toimii, kroppa on hyvä. Kroppa ei toimi, se on silti hyvä, mutta sitä kannattaa auttaa näissä todellisissa ongelmakohdissa ja pyrkiä ratkaisemaan ne.

  P.S. Toden totta rillit on aina ihan klähmäiset! Suosittelen hankkimaan piilolinssit, jos vain silmät eivät ole liian herkät. Mä oisin hermoromahduksen partaalla jos joutuisin käyttämään kakkuloita joka päivä…

 5. hannapirita Kirjoittaa:

  Pops: Mulla on tosiaan vähä herkät silmät niin ei oikein piilarit käy…
  Ja mietin itekki tota finnijuttua kun kirjotin tätä. Joillain ihmisillä finnit on tosi kipeitä ja kutiavia, mullaki selässä olevat finnit kutisee ihan mahottomasti, mut suurimmaksi osaksi mun kohdalla finnit ei oo ongelma muuten ku ulkonäöllisesti. Mietin et pitäiskö mainita toi tossa tekstissä mutta ajattelin että kyllä siitä joku kommentoi jos haluaa ja niinhän siinä kävi. Mutta siinä puhut totta että on mukavinta korostaa kehon toiminnallisuutta, ei sitä miten nätti ”esine” se on. Keho on tehty meille siksi että voidaan tehdä kaikkia asioita, kävellä ja juosta ja tarttua kiinni tavaroihin ja hengittää ja itkeä ja nauraa, ei sitä varten että näytettäisiin vaan nätiltä selfieissä.
  Mutta joo, onneksi tulee kesä, sillon saa pitää vähemmän vaatteita ja se helpottaa myös mun ihoni tilannetta huomattavasti kun vaatteet on tän mun ihoni pahin ongelma.
  Kiitos tosi paljon kommentista. Otit esille just sen asian mitä olin miettiny mutta jätin pois.

 6. Riitta Kirjoittaa:

  Itse olen huomannut ranteeni kipeytymisen rasituksessa liittyvän yllättävän vahvasti siihen, kuinka hyvin tai huonosti olen muistanut pitää huolta muusta kehostani. Ja kummallista kyllä tehokkainta hoitoa siihen tuntuu olevan meditaatio, joka mieltä rentouttaessa saa koko kropan jännitys- ja kiputilat helpottamaan.

 7. hannapirita Kirjoittaa:

  Riitta: Kuulostaa hyvältä idealta. Se voisi etenkin auttaa mun selkään joka yrittää myös olla työskentelystä jumissa. Ranteesta en oo varma, tosin kyllä sitäki auttaa jos antaa ranteen välillä levätä. Kiitos vinkistä, kokeilen ehdottomasti meditoimistakin. Pitäisi muutenkin antaa itselleen enemmän aikaa töiden keskellä. <3

 8. Silja Kirjoittaa:

  Fiksu ajatus, mutta mun on kuitenkin pakko takertua siihen että kyllä finnitkin voi olla niin kipeitä että itkettää, eikä silloin kauheasti naurata jos ajatellaan että oon nyt vaan joku typerien lehtien aivopesemä ääliö joka valittaa jotain olematonta kosmeettista haittaa. Iho-ongelma akne on siinä missä nuo muutkin eikä sen ”oikeus” vähene siitä että myös media sattuu pitämään sitä ongelmakohtana.

 9. hannapirita Kirjoittaa:

  Silja: Vastasinkin tähän finniasiaan jo Popsin kohdalla. Mietin itsekin finnien kipeyttä kun kirjoitin tämän tekstin, mutta päätin sivuttaa asian koska puhun omasta ihostani ja omista finneistäni jotka ovat pieniä ja ainoastaan rumia, mutta eivät kivuliaita. Kuitenkin ymmärrän että joillekkin finnit voivat olla suuri ongelma. Kuten myös läski. Joillekkin liika läski voi olla oikea ongelma, kun vaikkapa se tekee peseytymisestä hankalaa tai liikkumisesta kipeää, vaikuttaen vaikkapa polviin tai mihin niveliin. Mutta kuten sanoin, finnit ja lihavuus ja muut asiat ovat ongelma vain jos ne sattuvat tai hankaloittavat elämää, eivät silloin jos ne vain näyttävät siltä ettei ihoa ole photoshopattu tarpeeksi. Mut joo, siis jos finnit sattuu, sillon ei todellakaa kannata ajatella että nyt kun käytän tätä kasvopesuainetta, olen vain median uhri, vaan sillon sä käytät sitä juuri siksi että sä hoidat itteäsi ja ihoasi. Ja vaikka sitä pesujuttua käyttäisi ihan vaan ulkonäönkin takia, sekin on ihan okei, jos se on oma päätös. Ihminen saa tehdä omalla kehollaan mitä itse haluaa ja mikä itsestä tuntuu hyvältä ja pitää siitä huolta niin että oma keho toimii parhaalla tavalla. <3 Kiitos kommentista ja hyvä kun toit tuonkin asian ilmi näistä finneistä. Olin itsekin miettinyt asiaa mutta jätin sen pois selostuksestani joten hyvä että se tulee ilmi kommenteissa.

 10. Marika Kirjoittaa:

  Kiitos hienosta sarjakuvasta! Olen itsekin mieltänyt kehon ongelmakohdat samaan tapaan.

  Ranteen hoitoon minulla on yllättävä vinkki. Käyn nimittäin itse kiropraktikolla niksauttamassa selkää ja saan samalla rannehoidon. Ranteessa on tosi paljon luita ja liitoskohtia ja se jumittuu herkästi. Kiropraktikko tekee ranteelle käytännössä saman kuin selälle eli nykäisee jumittavat nivelet auki. Ihan kotikonsten rannetta voi myös venyttää vaikkapa pöytää vasten. Omat rannekipuni ovat ollutta ja mennyttä mutta tuon selän kanssa on vielä tekemistä. Jos kiinnostaa missä käyn hoidossa niin täällä: http://www.finnkiro.fi

 11. hannapirita Kirjoittaa:

  Marika: Kiitos tosi paljon rannevinkeistä! Katsoin heti ton nettisivun ja harkitten kovasti että meen käymään kiropraktikolla. Kuulostaa tosi hyvältä kyllä sekä mun selälle, että ranteelle. Ja kiitos kommentista muutenkin! <3

 12. Hassuntti Kirjoittaa:

  Tässä saitti http://www.piateekki.fi/ mistä oon ostanut hyväksi todetut rannetuet. Mulla nämä on ollut erittäin hyvät, pystyy työskentelemään samalla: Rehband, 4026 Diagonal Comfort peukalotuki ja sitten yöksi olen ostanut samasta puodista vähän jykevämmät tuet. Ja Cajena inkiväärigeeli tai Coolment-geeli on ollut myös hyvä ja myös mitä joku tuolla sanoikin, meditointi ja rentoutus.
  🙂

 13. hannapirita Kirjoittaa:

  Hassutintti: Kiitos neuvoista. Hyvä rannetuki olisi ainakin todella tarpeen! Ja rentoutumiselle pitäisi löytää enemmän aikaa. Olen sillä tavalla nolo että teen töitä melkein koko ajan.

 14. Suvi Kirjoittaa:

  Kiitos ihanasta, huojentavasta, todellisuuteen nykäisevästä ja viehättävästi piirretystä postauksesta! Oma ranteeni kipeytyi hurjasti tietokoneella työskentelystä ja sitten kaikesta muustakin. Sain säryn helpottumaan teippaamalla nimettömän rormen keskisormeen kiinni. Näin nuo rinnakkaiset sormet jotenkin tukevat toisiaan ja helpottavat painetta jänteissä ja sillee… Niin oudolta kuin se kuulostaakin, se tepsi.

 15. hannapirita Kirjoittaa:

  Suvi: Tosi outo keksintö toi teippaaminen, mutta voisi olla kokeilun arvoista. Pitää vaan kattoa miten kauan kestää tottua piirtämään kun on kaksi sormea kiinni toisissaan. Kiitos kommentista ja avusta ranteeni kanssa.

 16. Jossu Kirjoittaa:

  Rannekipuja saattaa myös osaltaan helpottaa oikeasti ergonominen hiiri. Poikkiksella oli kans ranne kipeänä usein normihiiren käytöstä ja ny ku osti paremman hiiren nii vähentyny kivut huomattavasti. 😀 Muista myös venytellä niitä ranteita ja tehdä vahvistavia liikkeitä.

  Komppaan muita myös siitä, että tää oli hyvä ja piristävä postaus. 🙂

 17. hannapirita Kirjoittaa:

  Jossu: Mulla on tollanen ergonominen hiiri ja se on kyllä auttanut… Mutta toisaalta käytän enemmän piirtolevyn kynää kuin hiirtä. Ja venyttelyä ei voi koskaan harrastaa liikaa, se on totta. Kiitos vinkeistä ja kommentista!

 18. kmkiuru Kirjoittaa:

  Aivan mahtavaa!

  Minä olen kaljuna naisena joutunut hieman taistelemaan siitä, että \kosmeettinen haitta\ on katsojan päässä, ei minun päässäni. 😀

  You go Girl!

 19. hannapirita Kirjoittaa:

  kmkiuru: Kiitos kommentista. Se on niin että heti jos näyttää vähänkin erilaiselta kun muut, jotkut kokee oikeudekseen tulla tuomitsemaan ulkonäköäsi. Silloin pitää vaan ite pysyä vahvana ja hankkia ympärilleen kavereita jotka sanoo et hei, oot upee tollasena.

 20. Kyuhime Kirjoittaa:

  Sinun kaltaisia ihmisiä pitäisi olla enemmän! Muistuttamassa meitä muita mitkä asiat elämässä oikeasti ovat tärkeitä ja mitkä ei!
  Kiitos sinulle kun piristit päivääni 🙂

 21. hannapirita Kirjoittaa:

  Kyuhime: Ihanaa kuulla että onnistuin piristämään jonkun päivää <3<3<3

 22. Pops Kirjoittaa:

  Mun on vielä pakko palata asiaan ja esitettävä eriävä mielipiteeni myös kohdista ”läskit reidet” ja ”pienet rinnat”. Jos piirrosjälkesi on vähänkään realistista, niin mun mittapuulla tuollaiset reidet eivät todellakaan ole ”läskit” (vaan tavallisen kokoiset) ja rinnat ”pienet” (vaan keskikokoiset). Ei niin että ihmisen reisien ja rintojen tarttis olla mitään tiettyä kokoa (ja läskit reidet ehkä oli ironiaa?). Mut aattelin vaan mainita että särähti vähän noi määritelmät 🙂 Läskistähän ei oo haittaa jos siitä ei ole haittaa (ei rajoita liikkumista yms) kuten totesitkin, ja oikeasti pienet rinnat on oikeasti eri kätevät, voin suositella 😀 t. Todellinen lauta

 23. hannapirita Kirjoittaa:

  Pops: No siis kuva jonka olen piirtänyt on aika todenmukainen siitä katsottuna minkä kokoinen olen oikeastikkin. Itsekin olen sitä mieltä että nuo eivät ole läskit reidet tai pienet rinnat, ja olen iloinen että myös sinä olet sitä mieltä. Mutta media ja lehdet ja televisio sanovat että nuo kyllä ovat läskit reidet ja pienet rinnat. Tämä on kritiikkiä median luomaa mielikuvaa vastaan, ei sitä vastaan mitä itse ajattelen. Itse olen mielestäni keskimääräisen kokoinen. Painoindeksini sanoo että Live Lihavuus, mutta mielestäni olen normaali. Media taas sanoo että osta tämä uusi abs-workout että saat pyykkilautavatsan koska se on ainoa hyvä vatsa.
  Ja siis onneksi rintani eivät ole tämän suuremmat, sillä tosiaan erityisen herkän ihoni takia en voi pitää rintaliivejä lainkaan. Siinä olisi hankalaa jos kuppikoko olisi joku F!
  Kiitos tästäkin kommentista. On kivaa saada keskustelua.

 24. Drakness Kirjoittaa:

  Joo, moi. Uus lukija ilmoittautuu tai jtn. Oon tääl naureskellu useimmille sun sarjiksilles (ihania) ja tää varsinki on hyvä (joskaan ei siin naurumieles) ja oli pakko nyt yleiskommentoida tänne. Lisää, lisää!

  (nimestä: en ehkä oo sarjakuvataiteilija (sarjiskokemusta sen puolen sivun verran. Mul on liian pitkiä ideoita piirrettäväks)), mut kirijottelen (ja piirtelen) tol nimimerkil tarinoita, joten jos kiinnostaa muidenkin tuotokset: mene finiin.

 25. hannapirita Kirjoittaa:

  Darkness: Uusi lukija! Ihanaa kuulla sinusta! Kiitos kommentoinnista!
  Yritän täällä blogissani laittaa vähä vuorotellen sellasia hah hah- toi hauskaa -juttuja ja sitten jotain kantaaottavia, joilla yleensä pyrin helpottamaan ihmisten ahdistusta. Kivaa kuulla jos tykkäät molemmista genreistä <3 Menen heti kattomaan finiin jos kerrot mulle eka mikä se on ;___; Sori en tiä yhyy.

 26. sanni Kirjoittaa:

  hei! ehkä sinulle jo tuttu, mutta kerron varmuudenvuoksi: AINA piirtäessä villainen ”rannesäärystin”. se todellakin auttaa.

 27. hannapirita Kirjoittaa:

  sanni: Joo, mulla on aina koneella ja piirtäessä sellanen ranne… ööö, mikähän tää on, joku tällänen kolee ranne”tuki” juttu jonka Hugo on joskus ostanu multa. Auttaa kyl tosi paljo! Tää ei oo villaa, vaan jotain puuvillaa, mutta tosi kätevä on silti. Kiitos ku kerroit varmuuden vuoksikin!

 28. Drakness Kirjoittaa:

  hannapirita:

  fini on siis finfanfun.fi, eli sivusto jonne voi julkaista omia tarinoita (myös ficcejä) ja lukea muiden. On siellä vapaata keskusteluakin ja sen sellaista.

  Ja joo, kyllä oon tykänny noista molemmista genreistä 😀

 29. hannapirita Kirjoittaa:

  Darkness: Joku mun kaveri ehdottiki et se olis finfanfun… Hyvä että varmistit asian. Kiitoooossss!H-P Muualla netissä:

Ota yhteyttä:

hanna.pirita(ät)gmail.com

Kategoriat

Arkistot

Kommentointi!

Kaikki kommentit joita blogiini tulee hyväksytään automaattisesti. Jos kommenttisi ei tule läpi, ota yhteyttä hanna.pirita(at)gmail.com