Lapsuusmuistoja 1.

4.01.2015 - 22:50 / hannapirita.


vihainenjannelle

Childhood Memories 1.
(Boy making faces at yound H-P who looks really angry.) H-P ”I’m so angry at you, Janne!”
(H-P running away angrily.) H-P ”I’m so angry that…. that…”
(H-P being really angry.) H-P ”That I’ll draw a PICTURE!”
(Picture of two men. Another one is titled Janne and he’s looking really stupid, another one titled Reasonable man and he looks normal.)
(H-P looking mischievous.) H-P ”Now I know how I will get my revenge.”
(Picture of the two men again. Janne has a really small dick and the Reasonable man has a huge one.) ”And so I drew a really small dick on Janne.”

Toim. huom. En ajattele että kikkelin koko vaikuttaa miehen paremmuuteen mitenkään. Pitää tämäkin sanoa nyt ääneen, sillä aina joku trolli lukee sarjakuviani kuin piru raamattua. Tämä on tositapahtuma lapsuudestani ja kuten lapsi yleensä, kuvitelmani mieheydestä ja naiseudesta eivät olleet kovinkaan kehittyneitä.

 

 

Kategoria: Sarjakuvat, Translated comics.9 vastausta - “Lapsuusmuistoja 1.”

 1. Ryhis Kirjoittaa:

  Eikä, ihana :DDD

 2. Tanja Kirjoittaa:

  Eli siis kun 10-vuotias poika kysyy onko sulla pillukarvat, se on seksuaalista häirintää (en tiennyt lastenkin osaavan sitä) ja jatkumo patriarkaaliselle yhteiskunnalle ja hyökkäys sukupuoltasi kohtaan, mutta 10-vuotiaan tytön kaverinsa peniksen pilkkaaminen on vain lapsenomaista kuvitelmaa miehisyydestä ja naiseudesta?

  Et näe tässä mitään ristiriitaa? Todennäköisesti et. Selitystulvaa odotellessa.

 3. hannapirita Kirjoittaa:

  Tanja: En halua kirjoitella mitään pitkiä selityksiä. Ainoa asia mitä sanon on, että pienen pojan yksi kerta kun hän kysyi pillunkarvoista ei olisi ollut vielä mitenkään paha, ja tuskin edes muistaisin tapausta, jos se ei olisi ollut alku 27 vuotta kestäneelle seksuaaliselle häirinnälle useiden miesten toimesta. Sarjakuva kertoi siitä, mikä oli ensimmäinen kokemukseni siitä, että minulle tultiin puhumaan epäsopivia seksuaalisia asioita. Jos tuo 10 vuotiaan pojan heitto olisi ollut ainoa kerta kun minulta kysellään pillunkarvoista, en olisi tehnyt aiheesta koskaan sarjakuvaa. Kymmenenvuotias poika oli siis yhtä viaton kuin minäkin lapsena piirtäessäni pienen pippelin inhoamalleni Jannelle. 27 vuotta kestänyt seksuaalinen häirintä taas ei ollut enää viatonta.

 4. janne Kirjoittaa:

  Minulla on viesti sinulle 10-vuotias Hanna-Pirita. Pienellä pojalla ei voi olla kovin suurta penistä ja miehen peniksen koko kuuluu vain hänelle itselleen. 27 vuotta jatkunut jatkuva vihjailu miehisistä avuistani ja naisten henkinen isku ohi tekojeni ja persoonani kohdistuen seksuaaliseen kyvykkyyteeni ja peniksen kokoon on kaikki lähtenyt tuosta ensimmäisestä loukkauksestasi. Aikuiset ovat sinulle opettaneet, että noin saa toimia, muuten et olisi tiennyt miten loukata miestä pahiten.

 5. hannapirita Kirjoittaa:

  Janne: Olen aivan samaa mieltä. Joltain aikuiselta, jonka mielestä on hauskaa vitsailla miesten peniksen koosta oli tuo kahdenksan vuotias H-P oppinut sen, että miestä voi todella loukata peniksen koolla. Luultavammin olin itseasiassa oppinut tuon televisiosta, missä tuota stereotypiaa käytetään aivan liikaa. Siksi esitinkin asian sarjakuvassani niin, että peniksen koon vertaaminen typeryyteen oli lapsen lapsellisuutta, jotain mitä vain 8 vuotias tekisi. Ja kuten alla sanoin, en ajattele tuolla tavalla nykyään. Jos joku ihminen ajattelee sillä tavoin aikuisena, on hänellä vielä paljon kasvamista edessä. Minusta on tärkeää, että miehille ei esitetä vain yhtä kuvaa, miten olla miehekäs. Tuo kuva on usein lihaksikas, maskuliininen, ehkä jopa agressiivinen, ja tuon kuvan mukaan miehen tulee olla alapäästään hyvin varusteltu. Mieheyden rooli on selkeästi kapeampi kuin naiseuden rooli, sen huomaa mm. siitä, että mies ei voi pukea ylleen hametta, mutta nainen voi pukea housut. On kamalaa, että kaikki, mikä voidaan laskea jotenkin ei miehekkääksi, jotenkin naiselliseksi, on täysin kielletty miehiltä ja he saavat paljon lokaa niskaansa jos jotenkin menevät käytöksessään naisellisuuden puolelle. Feministinä minulle on tärkeää, että sen lisäksi että saan naisena olla sellainen kuin olen, myös miehen on sallittua olla sellainen kuin hän itse on. Hänellä on sallittua olla ”kaljamaha”, hänellä on sallittua olla ”miestissit” hänen on sallittua olla ”neitimäinen” ja hänen on sallittua jopa pukeutua hameeseen. Puhun blogissani toki eniten asioista naiseudesta käsin, sillä satun olemaan nainen, mutta se ei tarkoita sitä, etteivätkö maskuliinisuuden ongelmat kuuluisi myös minulle. Olenhan myös valkoinen, mutta silti rasismi on asia, jota pidän hyvin tärkeänä käsitellä. Hienoa että kommentoit blogiini ja annoit minulle tilaisuuden kirjoittaa tästäkin tärkeästä aiheesta tarkemmin. Käsiteltyäni asiaa vain yhden sivun sarjakuvassa, en saanut millään kokonaisvaltaista mielipidettäni esille, enkä vielä tässäkään kommentissa ole päässyt asiaan tarpeeksi syvälle. Jos asiasta on toiveita, voisin hyvinkin tehdä jossain vaiheessa blogiini sarjakuvan siitä, miten maskuliinisuuden käsite tuntuu olevan hyvin kapea ja miesten on vaikea mahtua siihen.

 6. tööt Kirjoittaa:

  Miust vähän tuntuu, että kommentoineilla tanjalla ja jannella on mennyt vähän ohi tämä pointti tässä. Ja ei hirveästi kykyä lukea loppuun asti, etenkin kun hp toteaa ettei ajattelumaailma ole enää tällainen… ja siinähän se pointti ainakin omissa silmissä on.

  Tämä kuvaa mielestäni hyvin sitä, kuinka ympäröivä maailma – etenkin media – vaikuttaa ajatusmaailmaamme ja mielipiteisiimme vahvasti jo lapsena. Miekii aattelin, että mitä isompi peenis, sitä parempi mies, HYVINKIN nuorena lapsena. En muista kuka sen ala-asteella aloitti, mutta me 8-vuotiaina tyttöinä mietittiin että kenellä pojista on isoin pippeli, ja yhdessä naurettiin sille jolla ajateltiin olevan pienin. Tosi lapsellista, mutta lapsen mieli on helppo turruttaa, en kai silloin edes täysin tajunnut mistä on kyse. Ei 10v hp:kaan varmaan ihan tajunnut, mikä isompi kulttuurinen ongelma maskuliinisuuden käsitteestä hänen piirroksessaan piilee.

 7. hannapirita Kirjoittaa:

  tööt: Olet täysin oikeassa siinä mitä yritin sarjakuvallani sanoa. Mutta noh, internetissä ei näe eikä kuule toisten äänenpainoja joten on hankalaa saada tuota viesti läpi niin, että kaikki tajuavat. (Olen jopa saanut joskus kritiikkiä siitä että selitän liian rautalangasta vääntäen, joten yritän pyrkiä tekemään sarjakuvia vähemmän saarnaavasti.) Mutta kyllä, muistan itsekin sen kun lapsena mietittiin millainen pippeli kelläkin pojalla on. En kyllä nykyään voisi edes kuvitella, että miettisin miesten penisten kokoja kavereitteni kanssa.

 8. Conroy Kirjoittaa:

  ^Mutta kertokaas miksi 10v poika puhuessa pillukarvoista eroaa jotenkin teistä, jotka puhutte yhtä typeriä 10-vuotiaana?

  Kysyy tietämätön Kuopiosta -89

 9. hannapirita Kirjoittaa:

  Conroy: Olen vastannut tähän asiaan jo aiemmissa kommenteissani. Se ei eroa, vaan tästä huomaamme, että lapset ottavat mallia aikuisten huonosta käytöksestä ja siksi aikuisten pitäisi käyttäytyä paremmin.H-P Muualla netissä:

Ota yhteyttä:

hanna.pirita(ät)gmail.com

Kategoriat

Arkistot

Kommentointi!

Kaikki kommentit joita blogiini tulee hyväksytään automaattisesti. Jos kommenttisi ei tule läpi, ota yhteyttä hanna.pirita(at)gmail.com