Läskit liikkumaan!

30.01.2015 - 0:25 / hannapirita.


Aika clickbait otsikko.

kunto01
(H-P looking at posters, Poster 1: ”Gym, 40€/10times” Slim woman lifting weights, Poster 2: ”Buy running shoes!” Slim woman running with nice shoes, Poster 3: ”Start now, Yoga” Slim man doing yoga.)

kunto02
(H-P looking at herself, she’s not slim.)
(H-P looking a little sad.) ”Well I guess gym, yoga or running is not for me then…”

kunto03
(H-P leaning on a table looking sad.) ”I’d love to see people my size exercising. I’d love to look at pictures of them and feel motivated.”
(Picture of a comical fat man running on a threadmill with a burger in front of him to keep him running.) ”But the pictures of us fat people exercising are mostly mocking us.”

kunto04
(H-P in gym clothes feeling better and doing a weightlifter pose. In the background a fat woman lifting weights and being happy.) ”Hey but I can draw it myself!” Slogan: ”EXERCISE in a way it’s fun!”

kunto05
(Fat bearded man on a bike.) Slogan: ”Make your own record!”
(Fat person on ice skates.) Slogan: ”You can do it!”

kunto06
(Two people, both different sizes, fatter and more muscular, but still not slim, high fiving each other.) Slogan: ”Workout with a friend is the best workout!”

Jos joku tietää vaikkapa blogin jossa olisi positiivisessa valossa ihmisiä erilaisilla vartaloilla harrastamassa liikuntaa, kertokaa minulle, linkkaan sen tähän. Sellaiselle olisi tarvetta ainakin täällä minulla. Liikunta ei ole kivaa jos sitä tekee siksi, että vihaa itseään niin paljon että haluaa muuttua. Liikunta on kivaa jos sitä tekee siksi, että haluaa pitää hauskaa liikunnan avulla.

Ja siltä varalta, että sellaista blogia ei löydy, haastan nyt teidät kaikki bloggaamaan itsestänne liikkumassa. Piirtäkää itsenne nauttimassa liikunnasta, ottakaa kuva itsestänne hienoimmissa liikuntavaatteissanne. Haluan nähdä kuvia ja piirroksia KAIKEN kokoisista ihmisistä liikkumassa! Motivoikaa minua ja motivoikaa toisianne! Jos haluatte, voin postata tähän loppuun joko linkin teokseenne, tai jos teillä ei itsellä ole blogia, sitten postaan sen kuvan tähän (tietysti voitte myös piirtää sen vain omaan jääkaapinoveen motivoimaan itsänne). Laittakaa kommentteihin omia teoksianne ja valokuvianne! Niitä saa myös mailata minulle, jos ei halua kaikille näyttää hanna.pirita(at)gmail.com

Linkkejä:
Upea video This Girl Can!

Heftytraining blogi NORMAALIN ihmisen liikunnasta.

Kuntokeskus Kuopiossa osaa mainostaa itseään oikein!

Lihavia ihmisiä tanssimassa tässä blogissa!

Norpatin bloggaus tanssista!

Muiden teoksia haasteeseeni:
Arachnodentist piirsi itsensä harrastamassa pilatesta.

Zeggo piirsi itsensä pelaamassa tanssipeliä!

 

Edit: Vaihdoin sanan skinny sanaksi slim, koska sana skinny on kommentoijien mukaan slurri. Kiitos kommentista, on hienoa kun pääsee oppimaan lisää siitä, millaista sanastoa tulisi käyttää! Pitäydyn tästä lähin sanassa slim.

Kategoria: Sarjakuvat, Translated comics.22 vastausta - “Läskit liikkumaan!”

 1. mari Kirjoittaa:

  Tää oli aika kiva:http://youtu.be/aN7lt0CYwHg
  Tai sit mikä tahansa roller derby video <3

 2. hannapirita Kirjoittaa:

  mari: Siis alkasin vaan itkeen kun katoin tota videoo. Kiitos. Lisään sen toho alle linkiksi muillekki!

 3. Reetta Kirjoittaa:

  https://heftytraining.wordpress.com/ Tämä on varmaan lähellä kaivattua, tosin ollut vähemmän liikuntapäivitystä viime aikoina sattuneista syistä.

 4. hannapirita Kirjoittaa:

  Kiitti tästä blogista. mä kyllä linkkaan sen tohon alle heti!

 5. vurr Kirjoittaa:

  Oon itekin ihmetellyt just tota että kaikissa liikunta-mainoksissa on vaan jo valmiiksi hyväkuntosia ja kroppasia tyyppei. Joskus aikoinaan käyny kuntosalilla, ja pitkän ajan jälkeen vaan tuntu pettyneeltä ettei pystynyt saavuttamaan samanlaista ihannekroppaa ku mitä mainoksissa on, vaikka eihän sen edes pitäisi olla pääpointti. Oli vartalo mikä tahansa, olin paljon parempi kuntoinen kun harrastin liikuntaa, ja portaatkin pystyi kiivetä ilman että heti hengästy.

 6. hannapirita Kirjoittaa:

  vurr: Se on kyllä kaikkein ärsyttävintä että kaikki olettaa liikunnan tavoitteem olevan laihtuminen. Eikö liikuntaa voi harrastaa ilman että jatkuvasti on sikspäkin kuva silmissä. Kaikkein kivointa olisi vain liikkua siitä liikunnan ilosta, mutta heti jos läski menee lenkille, kaikki ajattelee että oijoi siellä se laihduttaa.

 7. Yamasukka Kirjoittaa:

  Todella hyvä postaus!<3
  Itseänikin on ihmetyttänyt että kaikissa mainoksissa ovat ihmiset todella timmissä kunnossa.

  Mutta esim Kuopioon tuli tämmöinen uusi kuntosali joka mainostaa itseään "suurenmoisille ihmisille" mainoslauseella ja muutenkin todella mahtavaa että tämmöisiä tehdään! 😀

  http://alfido.fi/

 8. hannapirita Kirjoittaa:

  Yamasukka: Nyt tulee kyllä ilmainen mainos alfidolle, mutta linkkaan sen tuohon alle joka tapauksessa. Tosi kivaa että tollainenkin sali löytyy!

 9. Vilpo Kirjoittaa:

  Hei! Tää oli _aivan ihana_ postaus! Ei mulla muuta, mutta oli pakko tulla sanomaan. Oot ihana!

 10. hannapirita Kirjoittaa:

  Vilpo: Kiitos! Oot säki kyllä aivan ihana ku tuut tolleen sanomaan nii että mulle tuli tosi hyvä mieli!

 11. Badger Kirjoittaa:

  Läskit ihmiset osaavat tanssia… JA NAUTTIVAT SIITÄ TÄYSIN SIEMAUKSIN.

  http://fatcandance.tumblr.com/

 12. hannapirita Kirjoittaa:

  Badger: KIITTI! Linkkaan tän heti tohon alle!

 13. Simba Kirjoittaa:

  Aika jännä miten kukaan ei koskaan näytä tajuavan, että ”skinny” on aika helkutin loukkaava sana ihmisistä, jotka ovat luonnostaan hoikkia tai hyvässä kunnossa… 😛 Ihan yhtä lailla se sattuu, kun haukutaan läskiksi. Sitäpaitsi on ihan itsestäänselvyys, että urheilumainoksissa on sen näköisiä ihmsiä, jotka ovat päässeet urheilemalla siihen kuntoon. Eihän tuollaiset tuhteja ihmisiä omaavat mainokset motivoi mihinkään, kun ei näytä siltä että liikunnasta on apua. Olen aika kyllästynyt tähän laihojen ihmisten dissaukseen ”anorektikkoina” tai ”skinnyinä” tai ”keho kuin pikkupojalla”, kun ei niille geeneilleen vaan voi mitään, kun taas laihduttaa voi aina jos tarpeeksi työskentelee sen eteen, ja haluaa olla hoikka.

  P.S. Jännä miten joskus sensuroit ihan asiallisiakin kommentteja, jotka on eri mieltä, kun feminismiaiheiden tehtävähän on aiheuttaa keskustelua.

 14. hannapirita Kirjoittaa:

  Simba: Sensuroin? Mulla on kaikki kommentit silleen, että ne tulee automaattisesti blogiin ja jokainen hyväksytään. Onko jossain siis jotain vikaa? Koska siis kaikki julkaistaan ihan sellaisina kuin ne mulle laitetaan vaikka olis mitä törkeyksiä. Eikö sulla näy jotkut kommentit?

  Sitten ihan kommenttiisi. Tämän postauksen ei ole tarkoitus sanoa, että laihoja ihmisiä ei saa olla mainoksissa, vaan tämän on tarkoitus sanoa, että olisi kiva jos mainoksissa olisi myös muun kokoisia ihmisiä. Tämä on tarina siitä, miten minua henkilökohtaisesti motivoisi tosi paljon jos näkisin monen kokoisia ihmisiä liikkumassa. Linkit joita olen saanut ovat olleet todella motivoivia! Eli siis kyseessä ei ole todellakaan mikään ”fuck skinny bitches”-asenne. Se on kamalaa ja on inhottavaa että toisille asetetaan paineita siksi, että sattuu olemaan hoikka. Jos näit tässä postauksessa jotain laihojen haukkumista, ihmettelen asiaa todella paljon, sillä minulla on hyvin tärkeää, että KAIKKIA erilaisia kehoja arvostetaan yhtä paljon.

 15. hannapirita Kirjoittaa:

  Simba: Toinenkin vastaus sinulle. Käännöksissäni oli tosiaan sana skinny, en muistanut sitä kirjoittaessani ensimmäistä kommenttiani. Tämä johtuu täysin siitä, että en osaa englantia kovinkaan hyvin, joten käytin vahingossa slurria käännöksessä. Vaihdoin sanan slimiksi, joka on ainakin omasta mielestäni reilusti positiivisempi. Kiitos kun huomautit asiasta!

 16. Bodypersoona Böndinen Kirjoittaa:

  Hmm…piti oikein kaivaa muistilokerikkoja milloin viimeksi tullut ”skinnyä” käytettyä ja taisi olla joskus kauan sitten meilijutustelussa japanilaisen kirjekaverin kanssa ts. oletetussa yhteisymmärryksessä valittiin käännös asialle, jotta rupattelu etenisi. Ja käytimme siis positiivisessa merkityksessä, mutta kieltämättä nyt kun ajattelee tarkemmin, niin suorempi käännös, ”nahkava”, ei kuulosta kovin mairittelevalta (ja tuonee mieleen ne hypoteettiset vuosiensa saatossa luonnonkatastrofin varalle valmistautuneet sukulaissedät- ja tädit, jotka tuputtavat jotain kermakakkua ”syös ny ku oot tommone luuviulu”, koska eihän se nyt vaan voi olla tervettä jos on hoikempi kuin he). Olisikohan esimerkiksi ”slim” ollut parempi vaihtoehto käännökseksi? Aina oppii kun elää saa, sanat elävät ja merkitykset muuttuvat, mutta en itseasiassa muista koskaan edes yläasteella tai nuorempana kettuilleeni kenellekään tämän hoikkuudesta; ei vain mene kaaliini, että miten ylipainosta johtuvien elintasosairauksien välttäminen olisi muka jotenkin huono asia.

  Tukevia ihmisiä ei juurikaan kuntosalimainostuksessa näy, paitsi kerran Hesassa vieraillessani oli jossain alikulkutunnelissä seinällä peräjälkeen jostain mies-nais-parista ainakin kolme ennen-jälkeen-kuvaa.

  Kieltämättä joillekin voi tuottaa alkuhankaluuksia lähteä salille mikäli arvelee muiden tuijottavan, mutta ainakin allekirjoittaneen salilla on monennäköistä menijää ja tulijaa ollut, ja näin sivusilmällä tarkastellen varsinaiset tuijottelut ovat liittyneet vuoronvapautumisiin.

  Sitten vielä vinkkinä niille, jotka haluavat salilla paitsi parantaa lihaskuntoa, mutta myös muuten vain timmiytyä niin paras keino siihen olisi kuulemma raskas voimaharjoittelu. Yleensä lihakset kasvavat toki huomattavasti helpommin (tai ylipäätään edes kasvavat) miehillä kuin naisilla testosteronin ansiosta, mutta molemmilla raskaan voimaharjoittelun myötä keho ottaa käyttöön sen tehokkaimman rasvanpolttajan eli kasvuhormonin. Sitten taas vastaavasti sellainen pitkäkestoinen harjoittelu kuin vaikkapa juoksumatolla ravaaminen tai vastaava ei olisi se paras mahdollinen treenivaihtoehto, sillä siinä keho saastuu happiradikaaleista huomattavasti suuremmassa määrin kuin voimaharjoittelussa eli pahimmillaan vanhentaa ennenaikaisesti.

  Luin nuo yllämainitut jostain ja jossain netissä eli lisätkää vapaasti suolaa maun mukaan; sitä en muista, että ottivatko tuossa pitkäkestoisessa harjoittelussa terveellisen ravinnon vaikutusta huomioon ollenkaan (esim. hedelmät ja vihannekset, antioksidanttit ja vitamiinit yleensä jne.), mutta ainakaan minua ei vaa’an puolesta ole haitannut ollenkaan, vaikka jätinkin alkujuoksut välistä ajat sitten ja keskityin pelkkään voimaharjoitteluun.

  Treenin iloa, koosta riippumatta!

 17. hannapirita Kirjoittaa:

  Bodypersoona Böndinen: Kiitos pitkästä kommentista! Elintasosairauksien välttäminen ei ole todellakaan huono asia, ja se on juuri se mihin pyrin omallakin kohdallani. Olen hieman pyöreämmän puoleinen, mutta se mitä haluan tehdä, ei ole välttämättä laihtua, vaan tulla terveeksi. Jos tulen terveemmäksi ja hyväkuntoisemmaksi, mutta esimerkiksi reisieni selluliitti pysyy paikoillaan, sillä ei ole mitään merkitystä. Liikunnan on tarkoitus tehdä ihmisistä terveitä ja saada heidät nauttimaan kehonsa liikkeestä. Se, että mahtuuko siihen 34 koon mekkoon ei ole niin tärkeää.

 18. 31.1.2015 Zeggo: Tanssipeli | Piirto.kammo.net Kirjoittaa:

  […] Hanna-Piritan sarjisblogissa sattui juuri olemaan blogaus motivaatiopostereista ja liikunta-aiheisista mainoksista, joissa usein näkee vain laihoja ihmisiä. Hän kannusti piirtämään kuvia itsestä liikkumassa, ja siinähän oli hyvä idea päivän kuvaksi. […]

 19. Zeggo Kirjoittaa:

  Moi! Sain tästä hyvän ajatuksen tämän päivän kuvaksi piirtoblogiini: http://piirto.kammo.net/2015/01/31/zeggo-tanssipeli/ (näköjään blogaus ping-backasi jo tänne itsekseen, mutta kommentoin silti)
  Hyviä kuvia! Mielenkiintoisia huomioita kommenteissa, mainitsen että skinny jäi vielä ainakin toisen kuvan käännökseen.

  Kiitos vielä sarjakuvapajasta Animeconissa ja elävän mallin piirtotyöpajasta Traconissa, sen jälkeen olen taas löytänyt uutta piirtointoa 🙂 Blogiasi on ollut kivaa lukea!

 20. hannapirita Kirjoittaa:

  Zeggo: Hyvä kun sanoit, vaihdan sen vielä sinnekin. Mulla on vähä tätä lukihäiriötä niin on tosi vaikee välillä huomata omia virheitä. Linkkaan muuten ton sun jutunki tohon alle samalla ku korjaan virheitä! Tosi kivaa ku piirsit! Ja ihana kuulla että saat piirtointoa. Toivon että voin jatkossakin pitää coneissa ohjelmia joilla voin saada ihmisiä piirtämään lisää! (se on salainen suunnitelmani)

 21. norpatti Kirjoittaa:

  W O R D ! Just siks ite päätyny tanssin pariin, ku se on ihan älyttömän hauskaa eikä ees muista harrastavansa liikuntaa. Sitä paitsi Dancehall Queen Stylessä on vaan PAREMPI jos on jotain mitä sheikata 🙂

  (http://norpatti.sarjakuvablogit.com/tag/dancehall-queen-style/)

 22. hannapirita Kirjoittaa:

  norpatti: Hei, muistankin ton sun bloggauksen tanssista. Taidanpa linkata senkin tohon alle, että muutkin löytää sen ja tanssin ilot!H-P Muualla netissä:

Ota yhteyttä:

hanna.pirita(ät)gmail.com

Kategoriat

Arkistot

Kommentointi!

Kaikki kommentit joita blogiini tulee hyväksytään automaattisesti. Jos kommenttisi ei tule läpi, ota yhteyttä hanna.pirita(at)gmail.com