ÄITIENPÄIVÄ ja en oo ees kotona

10.05.2015 - 11:30 / hannapirita.


Olen nimittäin juuri nyt Ruotsissa Tukholman sarjisfestareilla ja tämä päivitys on ajastettu ilmestymään blogiini jo viime maanantaina. Joka tapauksessa, tämä on tarina äidistäni ja äidilleni.

mama01
Little HP is drawing a picture on a table. H-P: ”Hey now I know!”
Little H-P holding a picture up and admiring it. H-P: ”If I draw this person some wrinkles, they will start looking old!”

mama02
Little H-P running to her mom with the drawing in hand. H-P: ”Moooommm!”
Mom watching little H-P draw a picture. H-P: ”Look if I draw wrinkles on this person’s face…”

mama03
Two pictures of a young woman, but another picture has wrinkles and doesn’t look that old, just young and wrinkly. H-P: ”Does she look old?”

mama04

Mom looking not impressed. Mom: ”Not really.”
Little H-P looking heartbroken with comical face with tears in her eyes. Broken heart symbol arises from her.

mama05

Little H-P sitting on the ground with her drawing head turned upwards and her expression is sad. ”And so I learned you don’t draw old people by adding wrinkles on young person’s face.”

mama06
Little H-P being more content with her work holding a paper. ”Thank you mom. Without your honesty I propably wouldn’t have studied drawing as hard.” H-P: ”Truth doesn’t always feel nice, but if people just go easy on you, you don’t learn anything.”

Sain äidiltäny myös kehuja toki, mutta vain silloin kun niille oli tarve. Äitini sanoi minulle suoraan jos jokin asia ei mennyt hyvin ja se sai minut kestämään rakentavaa kritiikkiä paljon paremmin. Osaan kuunnella kritiikkiä hyvin ja ottaa siitä opikseni, kiitos äitini rehellisyyden.

 

Kategoria: Sarjakuvat, Translated comics.6 vastausta - “ÄITIENPÄIVÄ ja en oo ees kotona”

 1. Pia Kirjoittaa:

  I like it.

 2. hannapirita Kirjoittaa:

  Pia: Thank you mom.

 3. Vilpo Kirjoittaa:

  Ah, oon niin kateellinen! Tai siis…. Öh. 😀

  Suututtaa, kun olin lapsi, (ja teini) niin omat vanhemmat aina sanoi että ”se on täydellinen, voi kun hieno! Ai vikoja? Ei siinä ole mitään vikaa, se on upea!” Vaikka totta kai niitä vikoja oli esim. anatomiassa ja ties missä. 😀 Suututtaa kun kerran oikeasti yritin pyytää apua ja kehittyä mutta tuli vaan kehuja.

  Usein vanhemmilla on paha tapa vaan kehua lastansa ja olla näkemättä mitään virheitä (tai toki sitäkin tulee niskaan kilo kaupalla, mutta enemmän tapoihin/luonteeseen liittyen, kuin taitoihin). Joillekkin se on ihanaa itsetunnonbuustausta, mutta musta aina tuntui/tuntuu, kuin mulle valehdeltaisiin. Suututtaa edelleen.

 4. hannapirita Kirjoittaa:

  Vilpo: Se on kyllä totta että on hankalaa jos ei pysty mistään saamaan rakentavaa kritiikkiä, pelkkää päähän taputtelua vain. Toivottavasti saat nykyään parempaakin palautetta ja kritiikkiä josta on hyötyä!

 5. kjjo Kirjoittaa:

  Hieno.

 6. hannapirita Kirjoittaa:

  kjjo: thnxH-P Muualla netissä:

Ota yhteyttä:

hanna.pirita(ät)gmail.com

Kategoriat

Arkistot

Kommentointi!

Kaikki kommentit joita blogiini tulee hyväksytään automaattisesti. Jos kommenttisi ei tule läpi, ota yhteyttä hanna.pirita(at)gmail.com