Hourly Comic

18.02.2013 - 14:49 / hannapirita.


 

 

 

Kategoria: Kuvapäivis.23 vastausta - “Hourly Comic”

 1. Aidi Kirjoittaa:

  Luin tätä muuten hiljaisesti hihitellen, mut toi lopun Raakel.. :’DD En kestä. :’D
  Mutta, hienoo et jaksoit loppuun asti, itellä oli ongelmia jo yhen päivän kanssa et pysynkö perässä. 😀
  Itken mustia kyyneleitä kun en Desuun saapunut ja ihmisiä nähnyt, mut ehkä sitte muissa taas!

 2. kabomaru Kirjoittaa:

  Mikä ton Tissitissiperse-luennon, jota EI VALMISTELTU, nimi oli? Veikkaan jotain harhaan johtavaa

 3. hannapirita Kirjoittaa:

  Kabomaru: se oli nimeltään merimieskauluksia, kumipukuja ja hassuja hattuja. Luvattiin puhua hahmodesignistä, mutta sitä ei oikeastaan käsitelty. Toivoin todella että olisin kuullut oikein kunnon ajatuksia hahmodesignien monimuotoisuudesta.

 4. Matias Kirjoittaa:

  Taasko mää pahastutin :–D t. desutalksissa uushomoja huudellut ja tällä kertaa tissipantsuillut

  Kritiikki kannattaa ehkä kohdistaa kuitenkin harrastusta itseään kohtaan – mikäli animenkatselu ei rajoitu vain poikia törkeästi yksiulotteisiksi fetisseiksi esineellistäviin homosarjoihin, huomaa että designit mistä nytkin puhuttiin sattuvat pyörimään juuri nättien tyttöjen ympärillä (tai sit remmien ja vetoketjujen). Katson eniten otakusarjoja joten luentojen puheenaiheetkin tapaavat liittymään ensisijaisesti niihin, mutta lupaan jatkossa esineellistää luennoillani sitten poikia yhtälailla tasa-arvon vuoksi ettei kenenkään tarvitse pahoittaa mieltään! Miesperse vähintään yhdelle slaidille. Tällä kertaa kuitenkin pyysin erikseen anteeksi kun lopussa käytin uushomo-termiä uudelleen.

  No, vitsit sikseen. Tule ihmeessä joskus, vaikka kesän Desuconiin pitämään luentoa animeharrastuksen seksistisyydestä ja niin mies- kuin naishahmojen esineellistämisestä koska siitähän noissa fanipalvelusarjoissa on lähinnä kyse. Itseäni ainakin kiinnostaisi kuulla kriittisempi puheenvuoro aiheesta sellaisesta perspektiivistä joka eroaa omastani!

 5. hannapirita Kirjoittaa:

  Matias: Kiitoksia erittäin asiallisesta kommentistasi sarjakuvaani. Sarjakuvani tässä nyt vain kertoo omia ajatuksiani ja se ei ole mitenkään kovin analyyttinen, joten en sitten tiedä osaisinko oikeasti pitää hyvää luentoa animeharrastuksen seksistisyydestä. Ongelma lienee japanin koko kulttuurissa, missä naisen ei tule olla vahva nainen, vaan suloinen pikkunainen. En usko että tiedän tarpeeksi aiheesta, mutta voin kokeilla jos saisin kasattua aiheesta tarpeeksi tietoa esitelmää varten…? Joskus minua vain hieman harmittaa että animeharrastajat tuovat animen mukana suomeen tuon japanilaisen naiskuvan ja tuntuu kuin naisotakujen tärkein tehtävä olisi toimia meidoina kahvilassa ja cossata vähäpukeisia tyttöjä. Olen kuitenkin iloinen että esim Desuconin tiedotusvastaava extended_feline näyttää että animetytön ei tarvitse olla vain söpö maidi. Arvostan häntä henkilönä, vaikka en häntä niin hyvin tunnekaan.
  Minusta on hieman huono asia että seksistisyydestä animeharrastuksessa ei ole puhuttu aiemmin, joten olen siksi ottanut sarjakuvissani esille ajatuksiani tästä aiheesta. En kuitenkaan toivo että tästä tulee H-P vastaan Animeskene-taistelu, sillä olen itsekkin osa animeharrastajia ja pidän todella harrastuksestani. Lisäksi pidän Desuconia todella laadukkaana tapahtumana ja käyn mielelläni Desuconeissa katsomassa ohjelmia.

 6. Matias Kirjoittaa:

  kabomaru: ”Merimieskauluksia, kumipukuja ja hassuja hattuja” lähinnä juuri otakusarjojen tropeiden (geneerinen seiloriunivormu, Evangelionin plugsuitit ja Touhoun hatut) mukaan. Ohjelmakuvaus oli kyllä kirjoitettu reilusti ennen varsinaisten valmistelujen aloitusta (joihin niihinkin kyllä käytettiin useiden kuukausien aktiivisen ajattelutyön lisäksi täysi työpäivä ylityötunteineen :D) joten se ei ollut hirveän spesifi, mutta aikalailla tuohon otakuhömppään minä tapaan ohjelmani aihepiirin rajata. Kannattaa laittaa nimi muistiin niin osaa sit jatkossa välttää jos tuollainen ei henkilökohtaisesti maistu.

 7. Matias Kirjoittaa:

  Naiskuva viihteessä ihan yleensäkin nyt on mitä on ja animessa vielä karikatyrisoidummin. Vahvan naishahmonkin käsite on aika huvittava – jos miettii vaikka Black Lagoonin Revyä joka vetää kyl pataan ja kiroilee yhtä lujaa ja lujempaakin kuin sarjan kundit niin tietenkin silläkin pitää olla valtavat tissit ja vaatekaapista löytyy pelkästään pieni toppi ja mikrofarkkushortsit.

  Tuo ei tietenkään ole ainoa vastakohta perus moevikisijöille, mutta tuntuu olevan se yleisin. Toki ei-seksualisoituja naishahmoja löytyy sarjoista jotka perustuvat ennemmin oikeisiin ihmiskuvauksiin kuin hahmotyyppeihin toisin kuin otakuanime, mutta harvassahan tuo ovat. Fantasiateemaisemmista sarjoista mieleen tulee kyllä ihan lyhyelläkin ajattelulla ainakin Seirei no Moribiton Balsa ja Kino no Tabin nimikkohahmo, joten eiköhän noitakin löydy jos lähtee tarkemmin miettimään.

  Mielelläni kyllä kuuntelisin tosiaan analyysiä eroista noiden esinteellistävien ja ei-seksuaalisten hahmotyyppien välillä ja mahtuisihan siihen aika paljon kaikkea muutakin kulttuurikritiikkiä väliin niin kannattaa ehdottomasti alkaa ottamaan ideoita ylös!

 8. hannapirita Kirjoittaa:

  Matias: Valitettavasti itse harrastan hyvin vähän animea, luen eniten mangaa ja siitä syystä tietoni animesta ovat hyvin vähäiset. Katson vain ihan muutamia yksittäisiä animesarjoja ja nekin olen usein valikoinut etukäteen niin että ne ovat juuri niitä sarjoja joissa hahmot perustuvat oikeisiin ihmisiin ja tarinat ovat hyvinkin realistisia (kuten vaikkapa Sakamichi no Apollon). Jos pitäisin ohjelman aiheesta, en kyllä usko että pystyisin siihen yksin. Mutta olisin valmis vaikkapa tekemään sen yhdessä SINUN kanssasi Matias. Olemmehan jo vanhoja rivaleita. Noh, en velvoita sinua mihinkään. Vitsi vitsinä.

 9. Niilo Kirjoittaa:

  Toi Raakel ja nimmari kuva on niin aitoa tunnetta täynnä wau!

 10. Extended_feline Kirjoittaa:

  Pakko oli tulla tännekin mölisemään, kun Twitterin puolella tästä kohistaan niin paljon. Hanna-Pirita, olet mielestäni todella rohkea, kun uskallat tuoda esille omia mielipiteitäsi ja tunemuksiasi! Jatka urhealla, rehellisellä linjallasi! Lisäksi olen todella otettu siitä, että nostat minut esille positiivisena esimerkkinä. 😀 Joku muu voisi ehkä olla eri mieltä…
  Lisäksi pakko antaa Matiakselle propsit fiksusta ja asiallisesta keskustelusta. Mitä ohjelmaideaan tulee, pidin itse muinaisesa ensimmäisessä Desuconissa ohjelman animen stereotyyppisistä naishahmoista. Aiheelle mitä ilmeisemmin on tilausta, joten teemaa voisi lämmitellä toki uudelleen ja kaikkia sukupuolen ilmentymiä käsitellen.
  Tl;dr Hyvä meno, enemmän rakentavaa keskustelua ja vähemmän katkerapuja. Ootte kivoi. :3

 11. hannapirita Kirjoittaa:

  Extendeed_feline: Valitettavasti en sinua kauhean hyvin tunne, mutta mitä olen sivusta seurannut, olen huomannut että hoidat työsi hyvin asiallisesti ja hyvin. Voin tulla joskus tulevassa kesan Desuconissa esittäytymään, että tiedät kuka sinua on salaa arvostanut.

  Olen tässä nnyt miettinyt voisinko pitää kyseisestä aiheesta esitelmää ja koen että ainakin seuraavaan kesän desuconiin en sellaista tee. En pystyisi saamaan aikaan hyvää esitelmää niin nopeasti. Muutenkin, teen sarjakuvia siksi että osaan ilmaista itseäni parhaiten sarjakuvien kautta. Sarjakuvissa saan parhiten kommentoitua asioita jotka menevät hyvin tai menevät huonosti. Sarjakuva on minun itseilmaisukeinoni joten jatkan varmasti sarjakuvan keinoin asioiden kommentointia. Toivon myös että ihmiset huomaavat että kaikki muut asiat mitä piirsin Desucon Frostbitestä olivat ehdottoman positiivisia! Todella hyvä coni oli jälleen kerran.

 12. kabomaru Kirjoittaa:

  Matiakselle ja Hanna-Piritalle isot propsit rakentavast keskustelust täällä. Mut toi Anime-lehden twitter-kommentti oli kyll aika…lievä ilmaisu, inhottava

 13. Susanna Kirjoittaa:

  Tykkään näistä sarjiksista. 😀 Joo ja muute kyllä kannsttaa No.6 kattoa, se on ihana!

 14. Sieni Kirjoittaa:

  Mielestäni ko. skenestä kertoo jotain se, että yhden ihmisen negatiivinen kommentti on herättänyt mielettömän paskamyrskyn ympäri nettiä: asiasta on puhuttu kyllästymiseen asti Twitterissä, irkissä, Ylilaudalla ja jopa Otakunviran podcastissa.

  Siis yhden ”loukkaantuneen” ihmisen mielipide, josta ei olla samaa mieltä. Aivan kuin se olisi syy saada sydänkohtaus ja ulista asiasta päiväkausia. Jotkut ovat siis sydänjuuriaan myöten loukkaantuneet siitä, että joku on ehkä loukkaantunut jostain. En ollut paikalla, mutta tuskin koko episodi nyt on tämän arvoinen sentään? Eihän kukaan tässä ole vaatinut, ettei heterojutuista saa enää koskaan ikinä puhua missään. :/

  Nettikäyttäytymiselle on myös olennaista että keskustelussa on ignoorattu Desuconin tässä saama positiivinen palaute ja meidokahvilasta tullut huono omatunto.

  No, toivottavasti kukaan ei loukkaannu tästä kommentista. 😀 Ihmettelen vain tässä… Yhden ihmisen blogimerkintä.

 15. hannapirita Kirjoittaa:

  Sieni: Joo itekki oon vaan ihmetellen katellu tätä hullunmyllyä. Mä oon vain yksi ihminen jolla on yhden ihmisen mielipiteet. Ei niistä kannata kenenkää ihan mahottomasti loukkaantua. Ja siis todellakin tässä merkinnässä kerrottiin myös kaikista hauskoista asioista Desuconissa, kehuinkin yhtä ohjelmaa joka sai mut kattomaan uuden animesarjan! Meidokahvilassakin oli tosi kivaa vaikka myöhemmin tuliki huono omatunto kun kattelin pikkuhousuja törkeästi… Noh, meinaan jatkaa sitä että teen merkintöjä siitä mitä ajattelen ihan oikeasti mistäkin asiasta, mutta toivoisin että ihmiset ei vetäisi niin lujaa herneitä nenään niistä merkinnöistäni. Olen vain yksi ihminen jolla on yksi blogi.

 16. Ruija Kirjoittaa:

  Noh, esiinnellistämiseen syyllistyy tosiaan milloin kukakin :I Oli heidän kohteena sitten ihqut homopojat tai isorintaiset naiset.

  Mut hihihi! Tunnistin kaikki matkaseuralaisenne, vaikkei heillä ollut edes cosseja päällä! Ja ugu Matti ja Anayte on pitkäletti-duo! Vähänkö haluaisin kans livenä jutella heille kun on saanut jutskailla tuolla Gaijinin-keskustelussa. uvu
  Hihi, oih, Leppu on niin ihastuttava.
  Nimmarin saanut Raakel on todella kaunis : DDDD

 17. Matias Kirjoittaa:

  Kommentoidaan nyt sit vaikka tänne – ilmeisesti jossain (?) on nyt valtava paskamyrsky jostain (?) mitä puidaan medioissa mitä en seuraa. Voisko joku tiivistää mitä oikein on käynyt ja miksi? 😀

  Kun musta nyt tuntuu että täällä on koko maailma toistensa kurkuissa siksi että ihmiset jotka ei edes kuunnelleet minun ja Valtterin luentoa ovat vetäneet omat johtopäätöksensä sen sisällöstä tämän sarjakuvan perusteella ja mesoavat nyt ihan aiheetta. Koko luento on katsottavissa Desuconin youtube-kanavalta (http://youtu.be/T0GWWujuVvM) ja luentoslidet sensuroimattomin oheiskommentein voin julkaista henkilökohtaisesti tässä: https://dl.dropbox.com/u/17654608/hahmoburgerv4.pdf

  Luento tosiaan keskittyi lähinnä moe+otakuanimeen koska se on se muoto, mitä me Valtterin kanssa eniten kulutetaan ja mistä me tiedetään eniten ja toisaalta se on (ainakin omasta mielestäni) myös hahmokulttuurin kiintopiste – tuolle kohderyhmälle tuotteet myydään lähinnä vaan just sillä hahmojen ulkonäöllä.

  Kohutusta ESINEELLISTÄVÄSTÄ ja SEKSISTISESTÄ sisällöstä sen verran että slidellä 10 keskusteltiin sukkavalintojen korreloinnista hahmojen persoonallisuuteen ja slidellä 11 taas uimapuvuista minkä jälkeen siirryttiinkin analysoimaan överihassuja mieshahmojen designeja. Hetken päästä kommentoitiin sitä, miten jotkut animedesignit on selvästi tehty kiusaamaan ja haastamaan cosplayharrastajia silkalla mahdottomuudellaan, slideillä 15 ja 16 ihonmyötäisiä haalareita ja ne paljon parjatut tissit. Paljon myöhemmin Bakemonogatarin kohdalla taas yksi pylly ja uimapuku, koska yksi sarjan merkittäviä osia on juuri sen hienovaraisen kuumottava tapa käsitellä fanserviceä. Sitten tuleekin jo loppu vastaan enkä ainakaan itse löytänyt mitään kovin shokeeraavaa, eli 72 slidestä n. 6:ssa tissit tai pyllyt olivat merkittävässä roolissa. Jos tätä prosenttiosuutta taas vertaa otakuanimeen yleensä – kuinka monessa teoksessa lähinnä höngitään söpöille tytöille niin kyllä mä väittäisin että me aika paljon muustakin siellä puhuttiin 🙂 kannattaako tollasen takia nyt koko maailmaa muuttaa sotatantereeksi?

  Mutta tällastahan tää on, asiat paisuu kuin pullataikina ja jokaisella on oma näkemyksensä vaikkei asiasta oikeasti edes mitään tietäisi. Kävin kurkkaamassa ylilaudan ketjua aiheesta ja otsa kohtasi pöydän siinä kohtaa kun siellä alettiin väittelemään Hanna-Piritan Desutalks-sarjakuvan kerronnan tulkitsemisesta enkä sitten sitä jaksanut lukea sen pidemmälle. Ilmeisesti sit jostain ihan muista asioista pahastuneet jotkut ihan muut ihmiset ovat käyttäneet tätä tapausta ponnistuslautana omalle pahastumiselleen ja lumivyöry on valmis? En tiedä, kertokaa minulle.

  Jos tästä nyt on jotain opittavaa niin jatkossa varoitan selkeästi luentojeni alussa että käsittelen sellaista viihdettä kuin henkilökohtaisesti kulutan, ja jos tuntee olonsa epämukavaksi kun käsittelen seksualisoituja tyttöhahmoja, seksualisoituja poikahahmoja, lesbosuhteita, homosuhteita, heterosuhteita, väkivaltaa tai mitä kaikkea muuta animessa ja mangassa nyt yleensä tuleekaan vastaan, kannattaa jättää suoraan kuuntelematta koska aion kyllä puhua näistä aiheista jatkossakin. Myönnän, että ohjelmakuvaus ei ollut kovin selkeä, mutta conit tahtovat ohjelmanjulkistuspolitiikkansa vuoksi ohjelmakuvaukset todella varhain, joten ainakin itse tykkään pitää ne erittäin laveina ja kaikenkattavina jotta varsinaista sisältöä voi hautoa huolella ja vaikka muuttaa lähestymistavan täysin jos kuukautta ennen conia iskeekin jokin neronleimaus – kovin tiukalla tai spesifillä ohjelmakuvauksella tuollainen ei olisi mahdollista.

  Lisäksi on ilmeisesti ollut hieman jotain sekaannusta Desuconin, Animelehden ja Otakunvirka-podcastin keskinäisistä suhteista. Petterikin voi halutessaan kommentoida ja mahdollisesti pyytää anteeksi muutamaa tarpeetonta sanavalintaa tuossa viimeisimmässä castissa, mutta omalta osaltani: toimin Desuconin ohjelmavastaavana vuonna 2011 ja avustin ohjelmavastaavaa kahdessa conissa sen jälkeen. Tällä hetkellä olen Desuconin tekemisessä mukana pelkästään ohjelmanpitäjänä. Coneissa puhuessani en edusta ko. conia vaan vain ja ainoastaan itseäni – olen puhunut samanlaisista aiheista niin Desuconissa kuin Traconissa ja Animeconissakin. Ihme ettei vastaavanlaista myrskyä syntynyt toissatraconin ”Alastomuus animessa”-luennostani, missä ei muuta käsiteltykään kuin tissejä ja perseitä! Kirjoitan Anime-lehteen avustajana sarja-arvosteluita ja satunnaisesti muitakin juttuja, ja näissä teksteissä edustan Anime-lehteä: jos kirjoitan lehdessä jotain tyhmää niin sekä omani että päätoimittaja Petterin päät saa vaatia pölkylle. Otakunvirka taas ei ole Animelehticast eikä Desuconcast vaikka me kaikki kolme Animelehteen kirjoitetaankin ja ollaan joskus oltu tekemässä Desuconia, siellä esitetyt mielipiteet on meidän omia ja niistäkin kritiikki on syytä osoittaa jokaiselle meistä itsellemme tai vaikka sitten Animelehdelle, mutta Desuconille nyt ei ainakaan.

  Jos jokin mitä olen joskus sanonut ahdistaa edelleen, olkaa kilttejä ja kertokaa siitä minulle suoraan sen sijaan että myrskyätte ympäri internettiä. Seuraan esim. tämän blogauksen kommentteja, tänne on helppo kirjoittaa kun ei vaadi mitään rekisteröitymisiä tai tunnistautumisia. Twitteristä minut löytää nimimerkillä madunjau ja ircnetistä nimimerkillä madu_, noitakin kautta saa keskustella jos sen kokee tarpeelliseksi. Tämänhetkinen vaahtoaminen siellä sun täällä jättää minut todella vaikeaan tilanteeseen kun ilmeisesti kaikki on jostain minun sanomastani lähtöisin, mutta kukaan ei ole vaivautunut kertomaan siitä suoraan minulle. Asiat selviävät vain keskustelemalla, ei poteroista huutelemalla, ja keskustelu on todella vaikeaa jos yhteistä keskustelukenttää ei ole.

  Kiitos ja anteeksi!

 18. Matias Kirjoittaa:

  Ja Hanna-Piritalle itselleen tosiaan täydet pisteet hänen saamiensa kommenttien käsittelystä, taidetaan me molemmat olla siinä tilanteessa ettei auta kun pyöritellä silmiä sille kaikelle muulle mitä tästä nyt on lähtenyt käyntiin.. toivottavasti keskustelu jatkossa pysyisi yhdessä paikassa mikä toivottavasti olisi sellainen että minäkin pystyn sitä seuraamaan.

 19. hannapirita Kirjoittaa:

  Matias: Paskamyrsky netissä käsittelee tällä hetkellä sitä miten minusta puhuttiin podcastissa. En ole aiemmin pahoittanut mieltäni, vaikka minua mielensäpahoittajaksi tituleerattiinkin, mutta se että podcastissa mainitaan mielenterveyden sairauteni ja nimeni julkisesti sai minut jo tuntemaan oloni huonoksi. Nyt jos ihan rehellisesti puhun totta, podcastissa Matias ja Valtteri kuulostivat varsin järkeviltä ja Petteri yritti saada aikaan enemmän haukkumista. Eli ne ovat ne Petterin kommentit podcastissa jotka olivat mielestäni asiattomia. Lisäksi kritisoin podcastissa sitä että podcastissa puhuttiin minusta, ottamatta minua mukaan keskusteluun, tai edes kertomatta minulle että minua käsitellään podcastissa. Sekään ei olisi haitannut jos podcastissa olisi puhuttu vain sarjakuvani sisällöstä, mutta tosiaan podcastissa tuotiin julki jopa mielenterveyteni.
  Lisäksi kommentit ylilaudalla ovat melko kamalia. Minua on jopa huoriteltu siellä.
  Joka tapauksessa, yritän antaa asian olla rauhassa ja en halua aikaan sotaa. Lähetin Petterille mailia podcastista ja hän pahoitteli mielenterveydestäni puhumista. Toivoisin että tämä paskamyrsky laantuisi ajoissa ja että minä en saisi paskan ämmän ja huoran mainetta vain siksi että kerroin mielipiteeni yhdestä ohjelmasta. Mielipiteeni ei missään vaiheessa ole käsitellyt Matiasta tai Valtteria ja näin nettikeskusteluista päätellen Matias ainakin vaikuttaa erittäin älykkäältä ihmiseltä joka osaa keskustella asioista rauhallisesti.
  Aion jatkossakin piirtää sarjakuviin mielipiteitäni, sillä sarjakuvat ovat se keino jolla tuon mielipiteitäni julki. Seuraavan kerran jos menen Matiaksen tai Valtterin luennolle, otan etukäteen sen asenteen että täällä voi tulla tissiperse-läppääkin, niin en joudu yllättymään ohjelman sisällöstä.
  Ps. Matias, pyydä mut facebookissa kaveriksesi niin pääset näkemään koko keskustelun kun linkkasin podcastin sinne.

 20. Matias Kirjoittaa:

  En harrasta Facebookkia mutta kiitos selvennyksestä! Tuo edellinen kommenttini ei muuten taida vielä näkyä muille lukijoille koska sisällytin siihen linkit luentomateriaaliin + nauhoitukseen, käytkö hyväksymässä sen niin tulee näkyviin.

  Mutta joo, tuosta podcastista ei tosiaan itselläni edes ollut muistikuvaa mitä siellä oikein höpistiin kun nauhoittaessa oli niin paljon teknistä säätöä ja skypen miljoonat uudelleenkäynnistelyt että olin vaan huojentunut kun saatiin se lopulta purkitettua. Ei kai siellä mitään sellaista sanottu mitä kuka tahansa ei olisi voinut täältä blogistasikin lukea, vaan eipä tuo kyllä millään tapaa käsiteltävään aiheeseenkaan liittynyt tai ainakaan itse en onnistu näkemään yhteyttä. Etköhän saa Petterin kanssa tuon selvitettyä.

  Ylilaudan asiantuntijakommenteille sen sijaan tunnetusti ei kannata antaa hirveästi painoarvoa, mitä sinne vilkaisin niin sarjakuvakerrontasi ja persoonasi lisäksi ainakin minä ja koko Desuconin ohjelmakattauskin taidettiin saada täyslaidalliset…

  Mutta tervetuloa vaan tosiaan kuuntelemaan jatkossakin! Varsinaista linjaani puheohjelmien suhteen en tule muuttamaan mutta tuota ohjelmakuvausasiaa pitää miettiä tarkemmin rajaamaan kohdeyleisöjä jatkossa.

 21. hannapirita Kirjoittaa:

  Matias: Toki podcastissa ei sanottu mitään mitä ei voisi blogistani lukea, mutta on hieman eri asia kertoa omasta mielenterveydestään omassa blogissaan, kuin että joku muu huutelee sitä omissa podcasteissaan. Lisäksi ”mielensäpahoittajaksi” ja ”loukkaantujaksi” tituleeraaminen on hieman loukkaavaa jos kyseessä on se että olen enemmänkin ”kritisoija”.

 22. OtakuNainen Kirjoittaa:

  Tulen itsekin tänne antamaan oman mielipiteeni. Annat itsestäsi hieman seksistisen kuvan, että itse jokunen tunti sitten olit katselemassa naisten pikkuhousuja, mutta siinä ei ollut mitään väärää, mutta jos mies puhuu pikkuhousuista luennolla, vedät siitä herneet nenään. Eikö tässä ole sinusta mitään väärää, että sinä saat katsella naisten alushousuja, huutaa niistä koko maailmalle, ottaa niistä kuvia ja koristella niillä seinäsi, mutta se on sinusta ok, mutta jos mies tekee niin, se on hirveää esineellistämistä.

  Ja myöhemmin myös menit katsomaan yaoita, jossa miehet harrastavat seksiä keskenään, mutta se on kaunista. Naisten alushousut ovat hirveä asia, mutta miesten raiskaukset ovat maailman ihaninta. Eikö tässäkin ole jotain väärää? Mies saa alastomana olla, mutta se on normaalia, mutta alaston nainen on esineellistämistä. Itse en jaksa ihmisten tätä ”olen tyttö ja rakastan yaoita. Se on ihQ, mutta naisrakkaus on hirveetä kuraa.” ja miesten ”Olen poika ja rakastan yuria, mutta miehet yhdessä ovat aivan kamalaa!” Miten voit hyväksyä toisen jos kiellät toisen? Jos miehet saavat olla alasti, saavat naisetkin. Milloin siitä tuli sukupuolirasismia? Ja milloin tuli tämä nainen ei ole pervo, mutta mies on. Jos olet todella tätä mieltä, et ole yhtään parempi ihminen kuin nuo luennon pitäjät.

 23. hannapirita Kirjoittaa:

  OtakuNainen: Kuten myös omassa sarjakuvassani piirsin, myöhemmin pikkuhousujen näkeminen aiheutti minulle omantunnontuskia. Kyseessä on siis myös oma kasvukertomukseni siitä kun kasvan huomaamaan seksistisyyden myös omassa toiminnassani. Lisäksi, en katso yaoita jossa miehiä raiskataan. Olen jopa tehnyt asiaa vastaan yhden sarjakuvan joka löytyy tumblristani. Kaikkien sukupuolien esineellistäminen on väärin jos puhutaan oikeista ja elävistä ihmisistä. Viihteessä esineellistäminen kai sitten menee juuri ja juuri, tosin viihteessäkin minua harmittaa epätasa-arvo. Naisia esineellistetään niin paljon enemmän kuin mitään muita sukupuolia. Yaoi-sarja no.6 jonka katsoin piti kuulemani mukaan olla esimerkki sarjasta jossa on kahden miehen välinen romanssi, mutta tuo romanssi ei ole sarjan koko asia ja sarja ei keskity siihen että homoista tehdään naisille ihku kuolaamisen kohde. Sarja oli kuin olikin ihan antoisa, tosin ne ihmeelliset tappajamehiläiset saivat minut hieman ymmälleen. Pidän erityisen paljon LGBT henkisistä sarjakuvista ja tarinoista, joten tottakai yritän etsiä tarinoita joissa löytyy erilaisia pariskuntia jotka eivät välttämättä ole heteronormatiivisia. Voinkin tässä suositella erästä lempisarjakuvaani Honey and Honey jonka on tehnyt Takeuchi Sachiko. Se on erittäin hyvä manga joka kertoo sekä homoista, että lesboista että transmiehistä (transnaisia en ole sarjakuvassa kohdannut) ja näitä erilaisia LGBT ihmisiä kohdellaan sarjakuvassa ihmisinä, ei fetissien kohteena. Toki fetissisarjakuvillakin on paikkansa ja en mitenkään sano että pornokaan olisi täysin pahasta, itseäni vain harmittaa se miten normaaleista sarjoista löytyy jatkuvasti naisten esineellistämistä ja siten minun on vaikeaa löytää sarjaa jota katsoessa en joutuisi jatkuvasti törmäämään naisiin seksisymboleina. Yksi uusi sarja joka tekee tämän hyvin on Shingeki no Kyojin, sitä katson erittäin mielelläni.
  Tässä tuli nyt vahingossa hieman useampia sarjasuosituksia, mutta toivottavasti vastaukseni vastasi kysymykseesi edes osittain.H-P Muualla netissä:

Ota yhteyttä:

hanna.pirita(ät)gmail.com

Kategoriat

Arkistot

Kommentointi!

Kaikki kommentit joita blogiini tulee hyväksytään automaattisesti. Jos kommenttisi ei tule läpi, ota yhteyttä hanna.pirita(at)gmail.com