Tekstausopas

13.01.2014 - 10:00 / hannapirita.


Näytin tätä pelkästään Gaijinin piirtäjille tarkoitettua ohjetta Juholle ja hän sanoi että laita nettiin, siitä voi olla hyötyä muillekin. Tässä se siis on, hyvin yksinkertainen, mutta kaikkien huonojen tekstaajien tekstausta huomattavasti parantava Gaijin-tekstausopas.

Tekstausopas

Gajin on muuten meidän Team Pärvelön kustantama sarjakuvalehti joka on suureksi osaksi myös nuorisotyöprojekti. Gaijiniin on päässyt mukaan useita nuoria sarjakuvantekijöitä, jotka eivät ole vielä muualla päässeet julkaisemaan omia sarjakuviaan. Heitä autetaan ihan alusta loppuun saamaan oma sarjakuvansa valmiiksi ja sitä varten olemme Team Pärvelössä tehneet tämän tekstausoppaan kaltaisia ohjeistuksia piirtäjille. Lisäksi piirtäjät ovat mukana yhteisessä Skype-chatissamme, missä neuvoa pystyy kysymään kaikilta Team Pärvelön jäseniltä aina kun he vain ovat paikalla Skypessä.

Gaijin rahoitetaan suurelta osalta mainosmyynneillä, joten jos koet että Gaijin on hyvää työtä nuorten sarjakuvantekijöiden avuksi, tai muuten vain haluat mainostaa omaa blogiasi, nettisarjakuvaasi tai vaikka autonkorjausfirmaasi, ota yhteys Laura Haapamäkeen. Meiltä löytyy mainospaikkoja lehdestä kymmenestä eurosta kahteensataan euroon asti. Lauran mailiosoite tulee tässä: laura.haapamaki(ät)gmail.com

(For english readers, I will translate this comic later and put it in my tumblr for everyone to see.)

Kategoria: Tutoriaalit.4 vastausta - “Tekstausopas”

 1. Nuorikko Kirjoittaa:

  Ärsyttää kattoo semmosia sarjakuvia jotka on mahtavia visuaalisella tasol, mutta teksteistä ei saa mittään selvää tai on jotin comic sanssia >_>

 2. hannapirita Kirjoittaa:

  Nuorikko: Se on kyllä pahinta jos tekstistä ei saa selvää. Niin kauan kun lukeminen on vielä helppoa, kestän aika monen laisia käsialoja ja fontteja. Tosin se comic sans pistää kyllä silmään vaikka onkin helppolukuista XD

 3. Skjere Kirjoittaa:

  Tää on usein käynyt itselläni mielessä ihan sarjisblogiakin piirtäessä, mutta sen suhteen en ole jaksanut panostaa. Moni ei kuitenkaan tajua tätä, kiva että sitäkin tuodaan esiin! Itse ei ehkä näe tekstin tason ristiriitaa muun kuvituksen kanssa, mutta se kyllä käy heti lukijan silmään. Samoin tekstillähän saa myös kivasti tuotua esiin tietynlaista ilmapiiriä, joten miksei sillä myös vähän leikittelisi. c:

 4. hannapirita Kirjoittaa:

  Skjere: Musta sarjisblogia pitäessä saa olla ehkä vähä hutiloivampi tekstin suhteen jos piirtää ne kuvatkin vähä nopeemmin, tärkeintä on kuitenki se että lukija saa selvää siitä mitä tesktissä sanotaan. Jos lukija ei saa sarjakuvasta selvää, sitte se ei oo kovin hyvä sarjis, mutta muuten oon kyl tosi avoin kaikelle kikkailulle. <3H-P Muualla netissä:

Ota yhteyttä:

hanna.pirita(ät)gmail.com

Kategoriat

Arkistot

Kommentointi!

Kaikki kommentit joita blogiini tulee hyväksytään automaattisesti. Jos kommenttisi ei tule läpi, ota yhteyttä hanna.pirita(at)gmail.com